Ekspres dwugrupowy do kawy Classe 20 ASB - przód
Ekspres dwugrupowy do kawy Classe 20 ASB - bok
Ekspres dwugrupowy do kawy Classe 20 ASB - tył
Ekspres dwugrupowy do kawy Classe 20 ASB - przód
Ekspres dwugrupowy do kawy Classe 20 ASB - bok
Ekspres dwugrupowy do kawy Classe 20 ASB - tył
Tradycyjne ekspresy kawowe

Wybierz model:

Classe 20 ASB

Multi-bojlerowy ekspres do kawy dostępny w wersji 2 grupowej lub 3 grupowej z systemem automatycznego dozowania (USB) oraz technologią Advanced Steady Brew.

Dostępne grupy
Wersja Automatyczna
Wersja Automatyczna
Kolory
Kolory

Specyfikacja techniczna

  • Wybierz grupę:
  • W standardzie
  • Opcjonalnie

Wymiary

  • 775 mm
  • 550 mm
  • 568 mm
  • 74 kg
  • Tak
  • 80 mm

Interfejs i obsługa

  • Wyświetlacz cyfrowy

    Cyfrowy wyświetlacz do kontroli wszystkich parametrów ekstrakcji kawy w czasie rzeczywistym.

  • Wyświetlacz nagłówka grupy
  • 4.3”
  • Per group

Technologia parzenia

  • Technologia Advanced Steady Brew

    Każda niezależna grupa jest wyposażona w mikro-bojler i element grzewczy, w celu zapewnienia utrzymania stałej temperatury wody i grupy. Bariści mogą łatwo ustawić różne temperatury dla każdej grupy za pomocą ekranu dotykowego.

  • System multi-bojlerowy

    Każda grupa wyposażona jest w mikro-boiler oraz grzałkę. Oprócz utrzymywania stałej temperatury wody i grupy, system ten poprawia wydajność termiczną urządzenia, nawet podczas jednoczesnego parzenia espresso i spieniania mleka. Umożliwia ustawienie różnych temperatur dla każdej głowicy grupy.

  • Mosiężna

Woda

  • Dysza gorącej wody
  • X-Tea

    Bariści mogą programować dozowanie wody i poziom temperatury za pomocą interfejsu.
    Opatentowana technologia Rancilio

Para

  • Zawór parowy z dźwignią C

    Zawór parowy z dźwignią C jest obsługiwany przez obrócenie pokrętła tylko o 25°. Obracając go do góry, zawór pozostaje otwarty. Obracając go w dół, zawór otwiera się i automatycznie zamyka po zwolnieniu.

  • Zimna dysza pary

    Dysza pary jest izolowana termicznie dwuwarstwową powłoką ochronną.

Podgrzewacz do filiżanek

  • Podgrzewacz do filiżanek

    Podgrzewacz do filiżanek utrzymuje wszystkie filiżanki espresso i cappuccino w odpowiedniej temperaturze przez cały czas.

  • Czujnik temperatury

Moc

  • 5210 – 5350 (220 – 240V~/380-415V3N~, 50–60 Hz) / 5210 – 5350 (220 – 240V~, 60 Hz) W
  • Stałe przyłącze wody

Obwód hydrauliczny

  • 11 l
  • 2 x 150 ml

Design

  • Brass Ergonomic Portafilter
  • Grid System
  • Światła ledowe

    Białe diody LED umieszczone pod głowicami grup zapewniają dokonałe oświetlenie obszaru roboczego.

  • Światła RGB

    Światła RGB można dostosować za pomocą różnych intensywności i kolorów (tylko Classe 20). Funkcjonalne światła RGB na osłonach grupowych (Classe 11, Classe 7 USB) i nad panelem sterowania (Classe 9) pomagają operatorowi na pierwszy rzut oka monitorować różne etapy pracy maszyny.

Green

  • ABM

    ABM to specjalne oprogramowanie opracowane w celu poprawy wydajności maszyny w warunkach intensywnej eksploatacji. Podczas jednoczesnego parzenia espresso, nalewania wody i spieniania mleka, ABM włącza element grzewczy, aby zapobiec spadkom ciśnienia poniżej ustawionej wartości, a tym samym zapewnić stały poziom ogrzewania.
    Regulacja ciśnienia bojlera jest zoptymalizowana w momencie intensywnego i jednoczesnego użytkowania wielu głowic grupowych. W takich przypadkach, aby zapobiec spadkowi ciśnienia poniżej minimalnej wartości 0,5 bara, ABM może wstrzymać dozowanie wody, dopóki ciśnienie w bojlerze nie powróci do odpowiedniego poziomu.
    ABM pozwala również na kontrolę zużycia energii przez maszynę, zmniejszając go do ⅔ normalnej wartości, gdy dostępność zasilania jest niska.
    W przypadku ekspresów do kawy wyposażonych w system iSteam, ABM poprawiła również wydajność dostarczania pary, zwiększając moc grzałki w bojlerze, co pozwala wytwarzać więcej ciepła i zmniejszać spadki ciśnienia podczas spieniania mleka.
    Opatentowana technologia Rancilio

  • Automatyczne włączanie i wyłączanie

    Możliwe jest ustawienie automatycznego włączania i wyłączania urządzenia (Classe 11, Classe 20) lub ustawianie czasu automatycznego włączania na każdy dzień tygodnia (Classe 9, Classe 7).

Czyszczenie i konserwacja

  • Zaawansowana diagnostyka

    Dzięki systemowi zaawansowanej diagnostyki, czasy interwencji technicznych są skrócone do minimum. Menu „Techniczne” zawiera funkcję „Serwis”, która pozwala użytkownikom przetestować wszystkie systemy maszyny, za jednym dotknięciem interfejsu, aby sprawdzić, czy wszystkie komponenty są w dobrym stanie, oraz zlokalizować usterki lub problemy techniczne bez konieczności sprawdzania elementów wewnętrznych.

  • Easy clean

    Easy Clean zarządza procesem czyszczenia głowic grup, dzięki czemu operację można wykonać automatycznie. Barista musi tylko rozpocząć cykl, a maszyna automatycznie wykona operację czyszczenia i płukania. W przypadku wszystkich modeli (z wyjątkiem Classe 5), Easy Clean umożliwia również zaplanowanie codziennego alarmu (3 alarmy dla Classe 11 i Classe 20), aby ostrzec użytkownika o potrzebie czyszczenia, ustawić opcjonalny blok na maszynie w przypadku cyklu czyszczenia i przeglądać historię wszystkich wykonanych cykli.

  • Snap&Share

    Snap&Share to aplikacja do odczytu kodów QR, która umożliwia użytkownikom udostępnienie ustawień technicznych ekspresu do kawy, śledzenie czynności konserwacyjnych, monitorowanie zużycia i rejestrowanie nowych produktów w celu aktywacji gwarancji.

Opcje dodatkowe

  • Connect

    Connect to potężne rozwiązanie Iot opracowane przez Rancilio Group, które umożliwia gromadzenie i łatwą analizę wszystkich istotnych danych generowanych przez pojedynczy ekspres do kawy lub całą flotę. Za pomocą konfigurowalnego pulpitu nawigacyjnego z widżetami, tabletami i wykresami Connect zapewnia gotowy do użycia cyfrowy zestaw narzędzi do monitorowania kluczowych parametrów wydajności w czasie rzeczywistym i wzmocnienia całej branży kawowej.

    DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

  • iSteam
  • Pody i kapsułki

    Dzięki temu zestawowi wszystkie ekspresy Rancilio mogą być używane z saszetkami i kapsułkami (zgodnie z dostępnymi systemami).

Wymiary

  • 1015 mm
  • 550 mm
  • 568 mm
  • 85 kg
  • Tak
  • 80 mm

Interfejs i obsługa

  • Wyświetlacz nagłówka grupy
  • 4.3”
  • Per group

Technologia parzenia

  • Technologia Advanced Steady Brew

    Każda niezależna grupa jest wyposażona w mikro-bojler i element grzewczy, w celu zapewnienia utrzymania stałej temperatury wody i grupy. Bariści mogą łatwo ustawić różne temperatury dla każdej grupy za pomocą ekranu dotykowego.

  • System multi-bojlerowy

    Każda grupa wyposażona jest w mikro-boiler oraz grzałkę. Oprócz utrzymywania stałej temperatury wody i grupy, system ten poprawia wydajność termiczną urządzenia, nawet podczas jednoczesnego parzenia espresso i spieniania mleka. Umożliwia ustawienie różnych temperatur dla każdej głowicy grupy.

  • Mosiężna

Woda

  • Dysza gorącej wody
  • X-Tea

    Bariści mogą programować dozowanie wody i poziom temperatury za pomocą interfejsu.
    Opatentowana technologia Rancilio

Para

  • Zawór parowy z dźwignią C

    Zawór parowy z dźwignią C jest obsługiwany przez obrócenie pokrętła tylko o 25°. Obracając go do góry, zawór pozostaje otwarty. Obracając go w dół, zawór otwiera się i automatycznie zamyka po zwolnieniu.

  • Zimna dysza pary

    Dysza pary jest izolowana termicznie dwuwarstwową powłoką ochronną.

Podgrzewacz do filiżanek

  • Podgrzewacz do filiżanek

    Podgrzewacz do filiżanek utrzymuje wszystkie filiżanki espresso i cappuccino w odpowiedniej temperaturze przez cały czas.

  • Czujnik temperatury

Moc

  • 6560 – 6730 (220 – 240V~/380-415V3N~, 50–60 Hz) / 6560 – 6730 (220 – 240V~, 60 Hz) W
  • Stałe przyłącze wody

Obwód hydrauliczny

  • 16 l
  • 3 x 150 ml

Design

  • Brass Ergonomic Portafilter
  • Grid System
  • Światła ledowe

    Białe diody LED umieszczone pod głowicami grup zapewniają dokonałe oświetlenie obszaru roboczego.

  • Światła RGB

    Światła RGB można dostosować za pomocą różnych intensywności i kolorów (tylko Classe 20). Funkcjonalne światła RGB na osłonach grupowych (Classe 11, Classe 7 USB) i nad panelem sterowania (Classe 9) pomagają operatorowi na pierwszy rzut oka monitorować różne etapy pracy maszyny.

Green

  • ABM

    ABM to specjalne oprogramowanie opracowane w celu poprawy wydajności maszyny w warunkach intensywnej eksploatacji. Podczas jednoczesnego parzenia espresso, nalewania wody i spieniania mleka, ABM włącza element grzewczy, aby zapobiec spadkom ciśnienia poniżej ustawionej wartości, a tym samym zapewnić stały poziom ogrzewania.
    Regulacja ciśnienia bojlera jest zoptymalizowana w momencie intensywnego i jednoczesnego użytkowania wielu głowic grupowych. W takich przypadkach, aby zapobiec spadkowi ciśnienia poniżej minimalnej wartości 0,5 bara, ABM może wstrzymać dozowanie wody, dopóki ciśnienie w bojlerze nie powróci do odpowiedniego poziomu.
    ABM pozwala również na kontrolę zużycia energii przez maszynę, zmniejszając go do ⅔ normalnej wartości, gdy dostępność zasilania jest niska.
    W przypadku ekspresów do kawy wyposażonych w system iSteam, ABM poprawiła również wydajność dostarczania pary, zwiększając moc grzałki w bojlerze, co pozwala wytwarzać więcej ciepła i zmniejszać spadki ciśnienia podczas spieniania mleka.
    Opatentowana technologia Rancilio

  • Automatyczne włączanie i wyłączanie

    Możliwe jest ustawienie automatycznego włączania i wyłączania urządzenia (Classe 11, Classe 20) lub ustawianie czasu automatycznego włączania na każdy dzień tygodnia (Classe 9, Classe 7).

Czyszczenie i konserwacja

  • Zaawansowana diagnostyka

    Dzięki systemowi zaawansowanej diagnostyki, czasy interwencji technicznych są skrócone do minimum. Menu „Techniczne” zawiera funkcję „Serwis”, która pozwala użytkownikom przetestować wszystkie systemy maszyny, za jednym dotknięciem interfejsu, aby sprawdzić, czy wszystkie komponenty są w dobrym stanie, oraz zlokalizować usterki lub problemy techniczne bez konieczności sprawdzania elementów wewnętrznych.

  • Easy clean

    Easy Clean zarządza procesem czyszczenia głowic grup, dzięki czemu operację można wykonać automatycznie. Barista musi tylko rozpocząć cykl, a maszyna automatycznie wykona operację czyszczenia i płukania. W przypadku wszystkich modeli (z wyjątkiem Classe 5), Easy Clean umożliwia również zaplanowanie codziennego alarmu (3 alarmy dla Classe 11 i Classe 20), aby ostrzec użytkownika o potrzebie czyszczenia, ustawić opcjonalny blok na maszynie w przypadku cyklu czyszczenia i przeglądać historię wszystkich wykonanych cykli.

  • Snap&Share

    Snap&Share to aplikacja do odczytu kodów QR, która umożliwia użytkownikom udostępnienie ustawień technicznych ekspresu do kawy, śledzenie czynności konserwacyjnych, monitorowanie zużycia i rejestrowanie nowych produktów w celu aktywacji gwarancji.

Opcje dodatkowe

  • Connect

    Connect to potężne rozwiązanie Iot opracowane przez Rancilio Group, które umożliwia gromadzenie i łatwą analizę wszystkich istotnych danych generowanych przez pojedynczy ekspres do kawy lub całą flotę. Za pomocą konfigurowalnego pulpitu nawigacyjnego z widżetami, tabletami i wykresami Connect zapewnia gotowy do użycia cyfrowy zestaw narzędzi do monitorowania kluczowych parametrów wydajności w czasie rzeczywistym i wzmocnienia całej branży kawowej.

    DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

  • iSteam
  • Pody i kapsułki

    Dzięki temu zestawowi wszystkie ekspresy Rancilio mogą być używane z saszetkami i kapsułkami (zgodnie z dostępnymi systemami).

Ekspres do kawy Classe 20 - mobile

TRADYCYJNE EKSPRESY DO KAWY

Classe 20

Parzenie stało się jeszcze lepsze

Linia ekspresów Classe 20 podnosi jakość ekspresów kolbowych zarówno pod względem wydajności, jak i funkcjonalności, wprowadzając rewolucyjny system kontroli stabilności temperatury, inteligentny interfejs i zupełnie inne podejście do konserwacji.

Dostępna w 2 wersjach

Cechy produktu

Technologia parzenia

Classe 20 łączy charakterystyczną dla Rancilio wysoką jakość z wyborem innowacyjnych rozwiązań w zakresie kontroli termicznej.

Technologia parzenia

Advanced Steady Brew

Każda niezależna grupa jest wyposażona w mikro-bojler i element grzewczy, w celu zapewnienia utrzymania stałej temperatury wody i grupy. Bariści mogą łatwo ustawić różne temperatury dla każdej grupy za pomocą ekranu dotykowego.

(Tylko w wersji ASB)

Advanced Steady Brew

Steady Brew

Technologia Rancilio Steady Brew (SB) jest wynikiem ewolucji tradycyjnego systemu termosyfonowego, która wprowadza zestaw innowacyjnych funkcji zaprojektowanych w celu poprawy wydajności wszystkich jedno-kotłowych ekspresów do kawy. Utrzymując stałą temperaturę wody podczas ekstrakcji, Steady Brew gwarantuje doskonałą stabilność termiczną, niezawodność i maksymalną powtarzalność, zarówno w okresach intensywnej pracy, jak i w warunkach niskiego zużycia.

Opatentowana technologia Rancilio – (tylko w wersji SB)

Steady Brew

Inteligencja kawowa

Łatwy dostęp do ustawień na wszystkich poziomach oraz zaawansowane funkcje, dzięki którym każda filiżanka będzie dokładnie takiej jakości, jakiej oczekujesz.

Inteligencja kawowa

Design

Charakterystyczne cechy Classe 20 nawiązują do wzornictwa wszystkich ekspresów do kawy Rancilio. Wersja Tall ma wyższą powierzchnię roboczą i może pomieścić filiżanki o wysokości do 14,5 cm.

Design

Czyszczenie & konserwacja

Utrzymanie urządzenia w doskonałym stanie jest łatwiejsze niż kiedykolwiek, dzięki innowacyjnym funkcjom zaprojektowanym z myślą o higienie i wygodzie użytkownika.

Czyszczenie & konserwacja

Szukasz więcej informacji?

Nie wahaj się z nami skontaktować

SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI
Do góry