Logo Rancilio Group
Logo Rancilio Group
  • Logo Rancilio w wersji kolorowejLogo Rancilio w kolorze szarym
  • Logo Rancilio Speciality w wersji kolorowejLogo Rancilio Speciality w kolorze szarym
  • Logo Egro w wersji kolorowejLogo Egro w kolorze szarym
  • Logo Promac w wersji kolorowejLogo Promac w kolorze szarym
  • Logo Rancilio w wersji kolorowejLogo Rancilio w kolorze szarym
  • Logo Rancilio Speciality w wersji kolorowejLogo Rancilio Speciality w kolorze szarym
  • Logo Egro w wersji kolorowejLogo Egro w kolorze szarym
  • Logo Promac w wersji kolorowejLogo Promac w kolorze szarym
Zestaw baristy

AKCESORIA

Zestaw baristy

Zestaw niezbędnych narzędzi baristy

Cechy produktu

Dystrybutor do kawy WDT

Dystrybutor do kawy WDT (Weiss Distribution Technique)został zaprojektowany w celu rozbijania grudek zmielonej kawy i wyrównania gęstości kawy w portafiltrze przed ubijaniem. Idealny do redukcji zjawiska kanałowania i uzyskania bardziej równomiernej ekstrakcji. Dystrybutor do kawy WDT jest lekki, kompaktowy i wyposażony w praktyczny stojak. Górną część można odkręcić, co umożliwia łatwą wymianę igieł.

Narzędzie WBT do espresso

Pojemnik do dozowania kawy

Pojemnik do dozowania kawy to idealne narzędzie do precyzyjnego dozowania ilości kawy (ziarnistej lub mielonej) potrzebnej do przygotowania pojedynczego espresso. Jest również przydatny do zbierania kawy podczas mielenia oraz ułatwia przesypywanie zmielonej kawy do kolby, ograniczając straty i pomagając utrzymać czystość na stanowisku pracy. Posiada ciężkie dno, które zapewnia lepszą stabilność.

Pojemnik do dozowania kawy

Narzędzie do ubijania espresso: tamper i dystrybutor do kawy w jednym

Połączony tamper i dystrybutor do kawy to niezbędne narzędzie każdego baristy. Z jednej strony służy do wyrównania i równomiernego rozłożenia zmielonej kawy w kolbie, a po odwróceniu pełni funkcję tampera. Obie strony można odkręcać, aby regulować głębokość i dopasować ustawienia do każdej porcji kawy, zapewniając zawsze idealne ubijanie.

Narzędzie do ubijania kawy

Mata tampingowa

Mata tampingowa zapewnia doskonałą stabilność na stole podczas ubijania i doskonale chroni zarówno blat, jak i portafiltr przed uderzeniami. Mata do ubijania jest wykonana z bardzo wytrzymałej, antypoślizgowej gumy i jest łatwa w czyszczeniu.

Mata tampingowa

Ściereczka baristy

Ściereczka baristy to niezbędny element wyposażenia, który pozwala utrzymać ekspres do kawy oraz akcesoria w czystości i suchości przez cały czas. Wykonany z mikrofibry, jest niezwykle przydatny do usuwania resztek mleka, wody i zmielonej kawy. Ściereczki z mikrofibry również doskonale nadają się do czyszczenia elementów ekspresu, takich jak dysza pary, do usuwania resztek kawy z kolby oraz do utrzymania w czystości powierzchni roboczej.

Ściereczka baristy

Szczotka do kawy

Szczotka baristy to praktyczne narzędzie, które pomaga utrzymać czystość na blacie w każdej chwili. Dzięki długiemu włosiu doskonale nadaje się również do usuwania resztek zmielonej kawy z ekspresu i młynka. Szczotka baristy wykonana jest z wysokiej jakości materiałów – posiada elastyczne, odporne na wilgoć włosie oraz ergonomiczny, drewniany uchwyt.

Szczotka do czyszczenia

Szukasz więcej informacji?

Nie wahaj się z nami skontaktować

SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI
Do góry