Logo Rancilio Group
Logo Rancilio Group
  • Logo Rancilio w wersji kolorowejLogo Rancilio w kolorze szarym
  • Logo Rancilio Speciality w wersji kolorowejLogo Rancilio Speciality w kolorze szarym
  • Logo Egro w wersji kolorowejLogo Egro w kolorze szarym
  • Logo Promac w wersji kolorowejLogo Promac w kolorze szarym
  • Logo Rancilio w wersji kolorowejLogo Rancilio w kolorze szarym
  • Logo Rancilio Speciality w wersji kolorowejLogo Rancilio Speciality w kolorze szarym
  • Logo Egro w wersji kolorowejLogo Egro w kolorze szarym
  • Logo Promac w wersji kolorowejLogo Promac w kolorze szarym
Tradycyjne ekspresy kawowe

Classe 9 USB

Jedno-bojlerowy ekspres do kawy dostępny w wersji 2,3 lub 4 grupowej z systemem automatycznego dozowania (USB) oraz technologią Steady Brew (SB).

Dostępne grupy
WersjaAutomatyczna
Kolory
Pasujące produktyMłynek do kawy Bond

Specyfikacja techniczna

  • Wybierz grupę:
  • W standardzie
  • Opcjonalnie

Wymiary

  • 750 mm
  • 523 mm
  • 540 mm
  • 68 kg
  • Tak
  • 80 mm

Interfejs i obsługa

    • Nie
    • Za pomocą menu ustawień

    Technologia parzenia

    • Technologia Steady Brew

      Technologia Rancilio Steady Brew (SB) jest wynikiem ewolucji tradycyjnego systemu termosyfonowego, która wprowadza zestaw innowacyjnych funkcji zaprojektowanych w celu poprawy wydajności wszystkich jedno-kotłowych ekspresów do kawy. Utrzymując stałą temperaturę wody podczas ekstrakcji, Steady Brew gwarantuje doskonałą stabilność termiczną, niezawodność i maksymalną powtarzalność, zarówno w okresach intensywnej pracy, jak i w warunkach niskiego zużycia. Opatentowana technologia Rancilio.

    • T-Switch

      Dzięki 4-pozycyjnemu przełącznikowi T-Switch można ustawić inną temperaturę ekstrakcji dla każdej grupy, nawet w przypadku ekspresów jednokotłowych. Przy bojlerze ustawionym na 1,0 bar, na każdej grupie można ustawić temperaturę 88°C, 93°C, 96°C lub 98°C i zawsze dostępna jest odpowiednia temperatura ekstrakcji dla każdego rodzaju kawy. Regulacja T-Switch może być przeprowadzona tylko przez wyspecjalizowanych techników podczas instalacji.

    • Mosiężna

    Woda

    • Dysza gorącej wody
    • X-Tea

      Bariści mogą programować dozowanie wody i poziom temperatury za pomocą interfejsu. Opatentowana technologia Rancilio.

    Para

    • Zawór parowy z dźwignią C

      Zawór parowy z dźwignią C jest obsługiwany przez obrócenie pokrętła tylko o 25°. Obracając go do góry, zawór pozostaje otwarty. Obracając go w dół, zawór otwiera się i automatycznie zamyka po zwolnieniu.

    • Zimna dysza pary

      Dysza pary jest izolowana termicznie dwuwarstwową powłoką ochronną.

    • iSteam

      Automatyczna dysza pary iSteam wyposażona jest w dwa przyciski, z których każdy można zaprogramować do jednej z następujących funkcji: „Cappuccino” – do podgrzewania i spieniania mleka lub „Latte” – do samego podgrzewania mleka.
      Opatentowana technologia Rancilio.

    • Dysza pary

      Moc

      • 220-240V~ / 380-415V3N~, 50-60 Hz, 4740-4750 W
        208/220-240V~, 60 Hz, 4425/5410-4490/5490 W
      • Stałe przyłącze wody

      Obwód hydrauliczny

      • 11 litrów

      Design

      • Ergonomiczny Portafilter

        Chromowany portafilter z mosiądzu, wyposażony w ergonomiczną rączkę zaprojektowaną dla idealnego wyważenia, mieści filtry o pojemności do 21 g kawy. Zapewnia stabilność podczas ubijania oraz odciąża nadgarstek baristy, ułatwiając pracę. Uchwyty portafiltra można dostosować do własnych preferencji.

      • Światła ledowe

        Białe diody LED umieszczone pod głowicami grup zapewniają doskonałe oświetlenie obszaru roboczego.

      • Światła RGB

        Światła RGB można dostosować za pomocą różnych intensywności i kolorów (tylko Classe 20). Funkcjonalne światła RGB na osłonach grupowych (Classe 11, Classe 7 USB) i nad panelem sterowania (Classe 9) pomagają operatorowi na pierwszy rzut oka monitorować różne etapy pracy maszyny.

      Green

      • ABM

        ABM to specjalne oprogramowanie opracowane w celu poprawy wydajności maszyny w warunkach intensywnej eksploatacji. Podczas jednoczesnego parzenia espresso, nalewania wody i spieniania mleka, ABM włącza element grzewczy, aby zapobiec spadkom ciśnienia poniżej ustawionej wartości, a tym samym zapewnić stały poziom ogrzewania.Regulacja ciśnienia bojlera jest zoptymalizowana w momencie intensywnego i jednoczesnego użytkowania wielu głowic grupowych. W takich przypadkach, aby zapobiec spadkowi ciśnienia poniżej minimalnej wartości 0,5 bara, ABM może wstrzymać dozowanie wody, dopóki ciśnienie w bojlerze nie powróci do odpowiedniego poziomu.ABM pozwala również na kontrolę zużycia energii przez maszynę, zmniejszając go do ⅔ normalnej wartości, gdy dostępność zasilania jest niska.W przypadku ekspresów do kawy wyposażonych w system iSteam, ABM poprawiła również wydajność dostarczania pary, zwiększając moc grzałki w bojlerze, co pozwala wytwarzać więcej ciepła i zmniejszać spadki ciśnienia podczas spieniania mleka. Opatentowana technologia Rancilio.

      • Automatyczne włączanie i wyłączanie

        Możliwe jest ustawienie automatycznego włączania i wyłączania urządzenia (Classe 11, Classe 20) lub ustawianie czasu automatycznego włączania na każdy dzień tygodnia (Classe 9, Classe 7).

      Czyszczenie i konserwacja

      • Easy clean

        Easy Clean zarządza procesem czyszczenia głowic grup, dzięki czemu operację można wykonać automatycznie. Barista musi tylko rozpocząć cykl, a maszyna automatycznie wykona operację czyszczenia i płukania. W przypadku wszystkich modeli (z wyjątkiem Classe 5), Easy Clean umożliwia również zaplanowanie codziennego alarmu (3 alarmy dla Classe 11 i Classe 20), aby ostrzec użytkownika o potrzebie czyszczenia, ustawić opcjonalny blok na maszynie w przypadku cyklu czyszczenia i przeglądać historię wszystkich wykonanych cykli.

      • Grid System
      • Hydro Hub

        Hydro Hub jest innowacyjnym systemem do kompleksowego i zintegrowanego zarządzania układem hydraulicznym. Hydro Hub działa jak płytka obwodu dla systemu dostarczania wody do ekspresu, upraszczając przepływ wody i redukując liczbę punktów połączeń. To innowacyjne rozwiązanie ułatwia operacje techniczne, zapewniając jednocześnie maksymalne bezpieczeństwo podczas konserwacji.

      • USB

      Opcje dodatkowe

      • Connect

        Connect to potężne rozwiązanie Iot opracowane przez Rancilio Group, które umożliwia gromadzenie i łatwą analizę wszystkich istotnych danych generowanych przez pojedynczy ekspres do kawy lub całą flotę. Za pomocą konfigurowalnego pulpitu nawigacyjnego z widżetami, tabletami i wykresami Connect zapewnia gotowy do użycia cyfrowy zestaw narzędzi do monitorowania kluczowych parametrów wydajności w czasie rzeczywistym i wzmocnienia całej branży kawowej.

        DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

      • Podgrzewacz do filiżanek

        Podgrzewacz do filiżanek utrzymuje wszystkie filiżanki espresso i cappuccino w odpowiedniej temperaturze przez cały czas.

      • Pody i kapsułki

        Dzięki temu zestawowi wszystkie ekspresy Rancilio mogą być używane z saszetkami i kapsułkami (zgodnie z dostępnymi systemami).

      Wymiary

      • 990 mm
      • 523 mm
      • 540 mm
      • 85 kg
      • Tak
      • 80 mm

      Interfejs i obsługa

        • Nie
        • Za pomocą menu ustawień

        Technologia parzenia

        • Technologia Steady Brew

          Technologia Rancilio Steady Brew (SB) jest wynikiem ewolucji tradycyjnego systemu termosyfonowego, która wprowadza zestaw innowacyjnych funkcji zaprojektowanych w celu poprawy wydajności wszystkich jedno-kotłowych ekspresów do kawy. Utrzymując stałą temperaturę wody podczas ekstrakcji, Steady Brew gwarantuje doskonałą stabilność termiczną, niezawodność i maksymalną powtarzalność, zarówno w okresach intensywnej pracy, jak i w warunkach niskiego zużycia. Opatentowana technologia Rancilio.

        • T-Switch

          Dzięki 4-pozycyjnemu przełącznikowi T-Switch można ustawić inną temperaturę ekstrakcji dla każdej grupy, nawet w przypadku ekspresów jednokotłowych. Przy bojlerze ustawionym na 1,0 bar, na każdej grupie można ustawić temperaturę 88°C, 93°C, 96°C lub 98°C i zawsze dostępna jest odpowiednia temperatura ekstrakcji dla każdego rodzaju kawy. Regulacja T-Switch może być przeprowadzona tylko przez wyspecjalizowanych techników podczas instalacji.

        • Mosiężna

        Woda

        • Dysza gorącej wody
        • X-Tea

          Bariści mogą programować dozowanie wody i poziom temperatury za pomocą interfejsu. Opatentowana technologia Rancilio.

        Para

        • Zawór parowy z dźwignią C

          Zawór parowy z dźwignią C jest obsługiwany przez obrócenie pokrętła tylko o 25°. Obracając go do góry, zawór pozostaje otwarty. Obracając go w dół, zawór otwiera się i automatycznie zamyka po zwolnieniu.

        • Zimna dysza pary

          Dysza pary jest izolowana termicznie dwuwarstwową powłoką ochronną.

        • iSteam

          Automatyczna dysza pary iSteam wyposażona jest w dwa przyciski, z których każdy można zaprogramować do jednej z następujących funkcji: „Cappuccino” – do podgrzewania i spieniania mleka lub „Latte” – do samego podgrzewania mleka.
          Opatentowana technologia Rancilio.

          Moc

          • 220-240 V~/380-415 V3N~, 50-60 Hz, 6.47-6.64 kW
            208/220-240 V~, 60 Hz, 4.425/5.41-4.515/5.52 kW
          • Stałe przyłącze wody

          Obwód hydrauliczny

          • 16 litrów

          Design

          • Ergonomiczny Portafilter

            Chromowany portafilter z mosiądzu, wyposażony w ergonomiczną rączkę zaprojektowaną dla idealnego wyważenia, mieści filtry o pojemności do 21 g kawy. Zapewnia stabilność podczas ubijania oraz odciąża nadgarstek baristy, ułatwiając pracę. Uchwyty portafiltra można dostosować do własnych preferencji.

          • Światła ledowe

            Białe diody LED umieszczone pod głowicami grup zapewniają doskonałe oświetlenie obszaru roboczego.

          • Światła RGB

            Światła RGB można dostosować za pomocą różnych intensywności i kolorów (tylko Classe 20). Funkcjonalne światła RGB na osłonach grupowych (Classe 11, Classe 7 USB) i nad panelem sterowania (Classe 9) pomagają operatorowi na pierwszy rzut oka monitorować różne etapy pracy maszyny.

          Green

          • ABM

            ABM to specjalne oprogramowanie opracowane w celu poprawy wydajności maszyny w warunkach intensywnej eksploatacji. Podczas jednoczesnego parzenia espresso, nalewania wody i spieniania mleka, ABM włącza element grzewczy, aby zapobiec spadkom ciśnienia poniżej ustawionej wartości, a tym samym zapewnić stały poziom ogrzewania.Regulacja ciśnienia bojlera jest zoptymalizowana w momencie intensywnego i jednoczesnego użytkowania wielu głowic grupowych. W takich przypadkach, aby zapobiec spadkowi ciśnienia poniżej minimalnej wartości 0,5 bara, ABM może wstrzymać dozowanie wody, dopóki ciśnienie w bojlerze nie powróci do odpowiedniego poziomu.ABM pozwala również na kontrolę zużycia energii przez maszynę, zmniejszając go do ⅔ normalnej wartości, gdy dostępność zasilania jest niska.W przypadku ekspresów do kawy wyposażonych w system iSteam, ABM poprawiła również wydajność dostarczania pary, zwiększając moc grzałki w bojlerze, co pozwala wytwarzać więcej ciepła i zmniejszać spadki ciśnienia podczas spieniania mleka. Opatentowana technologia Rancilio.

          • Automatyczne włączanie i wyłączanie

            Możliwe jest ustawienie automatycznego włączania i wyłączania urządzenia (Classe 11, Classe 20) lub ustawianie czasu automatycznego włączania na każdy dzień tygodnia (Classe 9, Classe 7).

          Czyszczenie i konserwacja

          • Easy clean

            Easy Clean zarządza procesem czyszczenia głowic grup, dzięki czemu operację można wykonać automatycznie. Barista musi tylko rozpocząć cykl, a maszyna automatycznie wykona operację czyszczenia i płukania. W przypadku wszystkich modeli (z wyjątkiem Classe 5), Easy Clean umożliwia również zaplanowanie codziennego alarmu (3 alarmy dla Classe 11 i Classe 20), aby ostrzec użytkownika o potrzebie czyszczenia, ustawić opcjonalny blok na maszynie w przypadku cyklu czyszczenia i przeglądać historię wszystkich wykonanych cykli.

          • Grid System
          • Hydro Hub

            Hydro Hub jest innowacyjnym systemem do kompleksowego i zintegrowanego zarządzania układem hydraulicznym. Hydro Hub działa jak płytka obwodu dla systemu dostarczania wody do ekspresu, upraszczając przepływ wody i redukując liczbę punktów połączeń. To innowacyjne rozwiązanie ułatwia operacje techniczne, zapewniając jednocześnie maksymalne bezpieczeństwo podczas konserwacji.

          • USB

          Opcje dodatkowe

          • Connect

            Connect to potężne rozwiązanie Iot opracowane przez Rancilio Group, które umożliwia gromadzenie i łatwą analizę wszystkich istotnych danych generowanych przez pojedynczy ekspres do kawy lub całą flotę. Za pomocą konfigurowalnego pulpitu nawigacyjnego z widżetami, tabletami i wykresami Connect zapewnia gotowy do użycia cyfrowy zestaw narzędzi do monitorowania kluczowych parametrów wydajności w czasie rzeczywistym i wzmocnienia całej branży kawowej.

            DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

          • Podgrzewacz do filiżanek

            Podgrzewacz do filiżanek utrzymuje wszystkie filiżanki espresso i cappuccino w odpowiedniej temperaturze przez cały czas.

          • Pody i kapsułki

            Dzięki temu zestawowi wszystkie ekspresy Rancilio mogą być używane z saszetkami i kapsułkami (zgodnie z dostępnymi systemami).

          Wymiary

          • 1230 mm
          • 523 mm
          • 540 mm
          • 96 kg
          • Tak
          • 80 mm

          Interfejs i obsługa

            • Nie
            • Za pomocą menu ustawień

            Technologia parzenia

            • Technologia Steady Brew

              Technologia Rancilio Steady Brew (SB) jest wynikiem ewolucji tradycyjnego systemu termosyfonowego, która wprowadza zestaw innowacyjnych funkcji zaprojektowanych w celu poprawy wydajności wszystkich jedno-kotłowych ekspresów do kawy. Utrzymując stałą temperaturę wody podczas ekstrakcji, Steady Brew gwarantuje doskonałą stabilność termiczną, niezawodność i maksymalną powtarzalność, zarówno w okresach intensywnej pracy, jak i w warunkach niskiego zużycia. Opatentowana technologia Rancilio.

            • Mosiężna

            Woda

            • Dysza gorącej wody
            • X-Tea

              Bariści mogą programować dozowanie wody i poziom temperatury za pomocą interfejsu. Opatentowana technologia Rancilio.

            Para

            • Zawór parowy z dźwignią C

              Zawór parowy z dźwignią C jest obsługiwany przez obrócenie pokrętła tylko o 25°. Obracając go do góry, zawór pozostaje otwarty. Obracając go w dół, zawór otwiera się i automatycznie zamyka po zwolnieniu.

            • Zimna dysza pary

              Dysza pary jest izolowana termicznie dwuwarstwową powłoką ochronną.

            • iSteam

              Automatyczna dysza pary iSteam wyposażona jest w dwa przyciski, z których każdy można zaprogramować do jednej z następujących funkcji: „Cappuccino” – do podgrzewania i spieniania mleka lub „Latte” – do samego podgrzewania mleka.
              Opatentowana technologia Rancilio.

            • Dysza pary

              Moc

              • 220-240 V~/380-415 V3N~, 50-60 Hz, 6.47-6.68 kW
                208/220-240 V~, 60 Hz, 5.30/6.50-5.50/6.72 kW
              • Stałe przyłącze wody

              Obwód hydrauliczny

              • 22 litry

              Design

              • Ergonomiczny Portafilter

                Chromowany portafilter z mosiądzu, wyposażony w ergonomiczną rączkę zaprojektowaną dla idealnego wyważenia, mieści filtry o pojemności do 21 g kawy. Zapewnia stabilność podczas ubijania oraz odciąża nadgarstek baristy, ułatwiając pracę. Uchwyty portafiltra można dostosować do własnych preferencji.

              • Światła ledowe

                Białe diody LED umieszczone pod głowicami grup zapewniają doskonałe oświetlenie obszaru roboczego.

              • Światła RGB

                Światła RGB można dostosować za pomocą różnych intensywności i kolorów (tylko Classe 20). Funkcjonalne światła RGB na osłonach grupowych (Classe 11, Classe 7 USB) i nad panelem sterowania (Classe 9) pomagają operatorowi na pierwszy rzut oka monitorować różne etapy pracy maszyny.

              Green

              • ABM

                ABM to specjalne oprogramowanie opracowane w celu poprawy wydajności maszyny w warunkach intensywnej eksploatacji. Podczas jednoczesnego parzenia espresso, nalewania wody i spieniania mleka, ABM włącza element grzewczy, aby zapobiec spadkom ciśnienia poniżej ustawionej wartości, a tym samym zapewnić stały poziom ogrzewania.Regulacja ciśnienia bojlera jest zoptymalizowana w momencie intensywnego i jednoczesnego użytkowania wielu głowic grupowych. W takich przypadkach, aby zapobiec spadkowi ciśnienia poniżej minimalnej wartości 0,5 bara, ABM może wstrzymać dozowanie wody, dopóki ciśnienie w bojlerze nie powróci do odpowiedniego poziomu.ABM pozwala również na kontrolę zużycia energii przez maszynę, zmniejszając go do ⅔ normalnej wartości, gdy dostępność zasilania jest niska.W przypadku ekspresów do kawy wyposażonych w system iSteam, ABM poprawiła również wydajność dostarczania pary, zwiększając moc grzałki w bojlerze, co pozwala wytwarzać więcej ciepła i zmniejszać spadki ciśnienia podczas spieniania mleka. Opatentowana technologia Rancilio.

              • Automatyczne włączanie i wyłączanie

                Możliwe jest ustawienie automatycznego włączania i wyłączania urządzenia (Classe 11, Classe 20) lub ustawianie czasu automatycznego włączania na każdy dzień tygodnia (Classe 9, Classe 7).

              Czyszczenie i konserwacja

              • Easy clean

                Easy Clean zarządza procesem czyszczenia głowic grup, dzięki czemu operację można wykonać automatycznie. Barista musi tylko rozpocząć cykl, a maszyna automatycznie wykona operację czyszczenia i płukania. W przypadku wszystkich modeli (z wyjątkiem Classe 5), Easy Clean umożliwia również zaplanowanie codziennego alarmu (3 alarmy dla Classe 11 i Classe 20), aby ostrzec użytkownika o potrzebie czyszczenia, ustawić opcjonalny blok na maszynie w przypadku cyklu czyszczenia i przeglądać historię wszystkich wykonanych cykli.

              • Grid System
              • Hydro Hub

                Hydro Hub jest innowacyjnym systemem do kompleksowego i zintegrowanego zarządzania układem hydraulicznym. Hydro Hub działa jak płytka obwodu dla systemu dostarczania wody do ekspresu, upraszczając przepływ wody i redukując liczbę punktów połączeń. To innowacyjne rozwiązanie ułatwia operacje techniczne, zapewniając jednocześnie maksymalne bezpieczeństwo podczas konserwacji.

              • USB

              Opcje dodatkowe

              • Connect

                Connect to potężne rozwiązanie Iot opracowane przez Rancilio Group, które umożliwia gromadzenie i łatwą analizę wszystkich istotnych danych generowanych przez pojedynczy ekspres do kawy lub całą flotę. Za pomocą konfigurowalnego pulpitu nawigacyjnego z widżetami, tabletami i wykresami Connect zapewnia gotowy do użycia cyfrowy zestaw narzędzi do monitorowania kluczowych parametrów wydajności w czasie rzeczywistym i wzmocnienia całej branży kawowej.

                DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

              • Podgrzewacz do filiżanek

                Podgrzewacz do filiżanek utrzymuje wszystkie filiżanki espresso i cappuccino w odpowiedniej temperaturze przez cały czas.

              • Pody i kapsułki

                Dzięki temu zestawowi wszystkie ekspresy Rancilio mogą być używane z saszetkami i kapsułkami (zgodnie z dostępnymi systemami).

              Ekspres do kawy Classe 9 - mobile

              TRADYCYJNE EKSPRESY DO KAWY

              Classe 9

              Dostępna w 3 wersjach

              Cechy produktu

              Jeden bojler, trzy dusze

              Classe 9 oferuje najnowsze technologie parzenia kawy opracowane przez Rancilio dla serii jednokomorowych ekspresów do kawy. Jest dostępny w 3 różnych wersjach: z automatycznym (USB) lub półautomatycznym dozowaniem (S) oraz w wersji ręcznej z dźwignią (RE).

              Jeden bojler, trzy dusze

              Steady Brew

              Technologia Rancilio Steady Brew (SB) jest wynikiem ewolucji tradycyjnego systemu termosyfonowego, która wprowadza zestaw innowacyjnych funkcji zaprojektowanych w celu poprawy wydajności wszystkich jedno-kotłowych ekspresów do kawy. Utrzymując stałą temperaturę wody podczas ekstrakcji, Steady Brew gwarantuje doskonałą stabilność termiczną, niezawodność i maksymalną powtarzalność, zarówno w okresach intensywnej pracy, jak i w warunkach niskiego zużycia.

              Opatentowana technologia Rancilio – (tylko wersje USB i S)

              Steady Brew

              Urok tradycji: Classe 9 RE z systemem dźwigni i ogrzewaniem gazowym

              Dzięki systemowi dźwigniowemu, Classe 9 RE oferuje baristom możliwość ponownego odkrycia rzemieślniczego doświadczenia i ręcznego ustawienia czasu preinfuzji przed każdą ekstrakcją.

              (tylko wersja RE)

              Classe 9 RE z systemem dźwigni i ogrzewaniem gazowym

              Wyrzeźbiony światłem

              Stalowe boki Classe 9 posiadają snop światła biegnący wzdłuż przedniej krawędzi. Błyszcząca stal i refleksy tworzą przyciągający wzrok efekt, czyniąc maszynę gwiazdą pokazu w każdej restauracji lub barze. Podstawa i osłony boczne ze stali i satynowanego aluminium zostały wymodelowane z najwyższą dbałością o szczegóły i ergonomię.

              Wyrzeźbiony światłem

              Przyjazny dla użytkownika interfejs

              Cyfrowy wyświetlacz i przyciski soft-touch zostały zaprojektowane tak, aby usprawnić pracę baristy i przyspieszyć obsługę.

              (tylko wersja USB)

              Przyjazny dla użytkownika interfejs

              Czyszczenie & konserwacja

              Automatyczny cykl czyszczenia i łatwy dostęp do wszystkich elementów wewnętrznych umożliwiają szybkie wykonywanie codziennych czynności i interwencji serwisowych.

              Czyszczenie & konserwacja

              Szukasz więcej informacji?

              Nie wahaj się z nami skontaktować

              SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI
              Do góry