Wybierz model:
Wybierz model:
Classe 11 USB Xcelsius
Ekspres multi-bojlerowy dostępny w wersji 2, 3 lub 4 grupowej z automatycznym dozowaniem (USB) i technologią Celsius Temperature Profiling.
Dostępne grupy |
|
---|---|
Wersja | Automatyczna |
Wersja | Automatyczna |
Wersja | Automatyczna |
Kolory |
|
Kolory |
|
Kolory |
|
Zapytaj o wycenę
Specyfikacja techniczna
- Wybierz grupę:
-
W standardzie
-
Opcjonalnie
Wymiary
- 800 mm
- 540 mm
- 600 mm
- 85 kg
- Tak
- 80 mm
Interfejs i obsługa
-
Wyświetlacz cyfrowy
Cyfrowy wyświetlacz do kontroli wszystkich parametrów ekstrakcji kawy w czasie rzeczywistym.
-
Wyświetlacz nagłówka grupy
- 5.7”
- Per group
Technologia parzenia
-
System multi-bojlerowy
Każda niezależna grupa wyposażona jest w mikrobojler i grzałkę. Oprócz utrzymywania stabilnej temperatury zarówno wody, jak i całej grupy, system multi-bojlerowy poprawia wydajność termiczną urządzenia, nawet podczas jednoczesnego parzenia espresso i spieniania mleka, i umożliwia ustawienie różnych temperatur dla każdej głowicy grupy.
-
Profilowanie temperatury technologią Xcelsius
Technologia profilowania temperatury Xcelsius pozwala baristom wydobyć to, co najlepsze w organoleptycznych właściwościach każdej kawy, dzięki dynamicznej regulacji temperatury wody podczas fazy ekstrakcji.
Zwiększając lub obniżając temperaturę nawet o 5°C, bariści mogą dostosować specyficzne właściwości espresso w celu poprawy jakości produktu końcowego w filiżance.
Każda głowica grupy wyposażona jest w mikro-bojler o pojemności 150 ml z wewnętrzną grzałką o mocy 250W, która w połączeniu ze specjalnym układem hydraulicznym pozwala na regulację chwilowej temperatury ekstrakcji.
Opatentowana technologia Rancilio.
- Mosiężna
Woda
-
Dysza gorącej wody
-
X-Tea
Bariści mogą programować dozowanie wody i poziom temperatury za pomocą interfejsu.
Opatentowana technologia Rancilio.
Para
-
Zawór parowy z dźwignią C
Zawór parowy z dźwignią C jest obsługiwany przez obrócenie pokrętła tylko o 25°C. Obracając go do góry, zawór pozostaje otwarty. Obracając go w dół, zawód otwiera się i automatycznie zamyka po zwolnieniu.
-
Zimna dysza pary
Dysza pary jest izolowana termicznie dwuwarstwową powłoką ochronną.
Podgrzewacz do filiżanek
-
Podgrzewacz do filiżanek
Podgrzewacz do filiżanek utrzymuje wszystkie filiżanki espresso i cappuccino w odpowiedniej temperaturze przez cały czas.
- Czujnik temperatury
Moc
- 220-240 V (3N), 50-60 Hz 4950-6650 W 380-415 V (3N), 50-60 Hz 4950-6650 W
- Stałe przyłącze wody
Obwód hydrauliczny
- 11 l
- 2 x 150 ml
Design
-
Brass Ergonomic Portafilter
-
Grid System
-
Światła ledowe
Białe diody LED umieszczone pod głowicami grup zapewniają dokonałe oświetlenie obszaru roboczego.
-
Światła RGB
Światła RGB można dostosować za pomocą różnych intensywności i kolorów (tylko Classe 20). Funkcjonalne światła RGB na osłonach grupowych (Classe 11, Classe 7 USB) i nad panelem sterowania (Classe 9) pomagają operatorowi na pierwszy rzut oka monitorować różne etapy pracy maszyny.
Green
-
ABM
ABM to specjalne oprogramowanie opracowane w celu poprawy wydajności maszyny w warunkach intensywnej eksploatacji. Podczas jednoczesnego parzenia espresso, nalewania wody i spieniania mleka, ABM włącza element grzewczy, aby zapobiec spadkom ciśnienia poniżej ustawionej wartości, a tym samym zapewnić stały poziom ogrzewania.
Regulacja ciśnienia bojlera jest zoptymalizowana w momencie intensywnego i jednoczesnego użytkowania wielu głowic grupowych. W takich przypadkach, aby zapobiec spadkowi ciśnienia poniżej minimalnej wartości 0,5 bara, ABM może wstrzymać dozowanie wody, dopóki ciśnienie w bojlerze nie powróci do odpowiedniego poziomu.
ABM może wstrzymać dozowanie wody, dopóki ciśnienie w bojlerze nie powróci do odpowiedniego poziomu. ABM pozwala również na kontrolę zużycia energii przez maszynę, zmniejszając go do ⅔ normalnej wartości, gdy dostępność zasilania jest niska.
W przypadku ekspresów do kawy wyposażonych w system iSteam, ABM poprawiła również wydajność dostarczania pary, zwiększając moc grzałki w bojlerze, co pozwala wytwarzać więcej ciepła i zmniejszać spadki ciśnienia podczas spieniania mleka.
Opatentowana technologia Rancilio. -
Automatyczne włączanie i wyłączanie
Możliwe jest ustawienie automatycznego włączania i wyłączania urządzenia (Classe 11, Classe 20) lub ustawianie czasu automatycznego włączania na każdy dzień tygodnia (Classe 9, Classe 7).
-
Tryb Eco
Zarządzając różnymi poziomami wody w bojlerze, można zoptymalizować stosunek wody do pary, aby osiągnąć maksymalną oszczędność energii. W warunkach niskiego zużycia zmniejsza się ilość wody w bojlerze, zwiększając w ten sposób udział pary. Praca z mniejszą ilością wody pozwala na mniejsze zużycie energii w celu doprowadzenia jej do idealnej temperatury. Jednocześnie przy większej ilości pary i mniejszej wilgotności w bojlerze poprawia się również wydajność dyszy pary.
Czyszczenie i konserwacja
-
Easy clean
Easy Clean zarządza procesem czyszczenia głowic grup, dzięki czemu operację można wykonać automatycznie. Barista musi tylko rozpocząc cykl, a maszyna automatycznie wykona operację czyszczenia i płukania. W przypadku wszystkich modeli (z wyjątkiem Classe 5), Easy Clean umożliwia również zaplanowanie codziennego alarmu (3 alarmy dla Classe 11 i Classe 20), aby ostrzec użytkownika o potrzebie czyszczenia, ustawić opcjonalny blok na maszynie w przypadku cyklu czyszczenia i przeglądać historię wszystkich wykonanych cykli.
-
Snap&Share
Snap&Share to aplikacja do odczytu kodów QR, która umożliwia użytkownikom udostępnienie ustawień technicznych ekspresu do kawy, śledzenie czynności konserwacyjnych, monitorowanie zużycia i rejestrowanie nowych produktów w celu aktywacji gwarancji.
Opcje dodatkowe
-
Connect
Connect to potężne rozwiązanie Iot opracowane przez Rancilio Group, które umożliwia gromadzenie i łatwą analizę wszystkich istotnych danych generowanych przez pojedynczy ekspres do kawy lub całą flotę. Za pomocą konfigurowalnego pulpitu nawigacyjnego z widżetami, tabletami i wykresami Connect zapewnia gotowy do użycia cyfrowy zestaw narzędzi do monitorowania kluczowych parametrów wydajności w czasie rzeczywistym i wzmocnienia całej branży kawowej.
-
iSteam
-
Pody i kapsułki
Dzięki temu zestawowi wszystkie ekspresy Rancilio mogą być używane z saszetkami i kapsułkami (zgodnie z dostępnymi systemami).
Wymiary
- 1040 mm
- 540 mm
- 600 mm
- 100 kg
- Tak
- 80 mm
Interfejs i obsługa
-
Wyświetlacz cyfrowy
Cyfrowy wyświetlacz do kontroli wszystkich parametrów ekstrakcji kawy w czasie rzeczywistym.
-
Wyświetlacz nagłówka grupy
- 5.7”
- Per group
Technologia parzenia
-
System multi-bojlerowy
Każda niezależna grupa wyposażona jest w mikrobojler i grzałkę. Oprócz utrzymywania stabilnej temperatury zarówno wody, jak i całej grupy, system multi-bojlerowy poprawia wydajność termiczną urządzenia, nawet podczas jednoczesnego parzenia espresso i spieniania mleka, i umożliwia ustawienie różnych temperatur dla każdej głowicy grupy.
-
Profilowanie temperatury technologią Xcelsius
Technologia profilowania temperatury Xcelsius pozwala baristom wydobyć to, co najlepsze w organoleptycznych właściwościach każdej kawy, dzięki dynamicznej regulacji temperatury wody podczas fazy ekstrakcji.
Zwiększając lub obniżając temperaturę nawet o 5°C, bariści mogą dostosować specyficzne właściwości espresso w celu poprawy jakości produktu końcowego w filiżance.
Każda głowica grupy wyposażona jest w mikro-bojler o pojemności 150 ml z wewnętrzną grzałką o mocy 250W, która w połączeniu ze specjalnym układem hydraulicznym pozwala na regulację chwilowej temperatury ekstrakcji.
Opatentowana technologia Rancilio.
- Mosiężna
Woda
-
Dysza gorącej wody
-
X-Tea
Bariści mogą programować dozowanie wody i poziom temperatury za pomocą interfejsu.
Opatentowana technologia Rancilio.
Para
-
Zawór parowy z dźwignią C
Zawór parowy z dźwignią C jest obsługiwany przez obrócenie pokrętła tylko o 25°C. Obracając go do góry, zawór pozostaje otwarty. Obracając go w dół, zawód otwiera się i automatycznie zamyka po zwolnieniu.
-
Zimna dysza pary
Dysza pary jest izolowana termicznie dwuwarstwową powłoką ochronną.
Podgrzewacz do filiżanek
-
Podgrzewacz do filiżanek
Podgrzewacz do filiżanek utrzymuje wszystkie filiżanki espresso i cappuccino w odpowiedniej temperaturze przez cały czas.
- Czujnik temperatury
Moc
- 220-240 V (3N), 50-60 Hz 6750-6840 W 380-415 V (3N), 50-60 Hz 6750-6840 W”
- Stałe przyłącze wody
Obwód hydrauliczny
- 16 l
- 3 x 150 ml
Design
-
Brass Ergonomic Portafilter
-
Grid System
-
Światła ledowe
Białe diody LED umieszczone pod głowicami grup zapewniają dokonałe oświetlenie obszaru roboczego.
-
Światła RGB
Światła RGB można dostosować za pomocą różnych intensywności i kolorów (tylko Classe 20). Funkcjonalne światła RGB na osłonach grupowych (Classe 11, Classe 7 USB) i nad panelem sterowania (Classe 9) pomagają operatorowi na pierwszy rzut oka monitorować różne etapy pracy maszyny.
Green
-
ABM
ABM to specjalne oprogramowanie opracowane w celu poprawy wydajności maszyny w warunkach intensywnej eksploatacji. Podczas jednoczesnego parzenia espresso, nalewania wody i spieniania mleka, ABM włącza element grzewczy, aby zapobiec spadkom ciśnienia poniżej ustawionej wartości, a tym samym zapewnić stały poziom ogrzewania.
Regulacja ciśnienia bojlera jest zoptymalizowana w momencie intensywnego i jednoczesnego użytkowania wielu głowic grupowych. W takich przypadkach, aby zapobiec spadkowi ciśnienia poniżej minimalnej wartości 0,5 bara, ABM może wstrzymać dozowanie wody, dopóki ciśnienie w bojlerze nie powróci do odpowiedniego poziomu.
ABM może wstrzymać dozowanie wody, dopóki ciśnienie w bojlerze nie powróci do odpowiedniego poziomu. ABM pozwala również na kontrolę zużycia energii przez maszynę, zmniejszając go do ⅔ normalnej wartości, gdy dostępność zasilania jest niska.
W przypadku ekspresów do kawy wyposażonych w system iSteam, ABM poprawiła również wydajność dostarczania pary, zwiększając moc grzałki w bojlerze, co pozwala wytwarzać więcej ciepła i zmniejszać spadki ciśnienia podczas spieniania mleka.
Opatentowana technologia Rancilio. -
Automatyczne włączanie i wyłączanie
Możliwe jest ustawienie automatycznego włączania i wyłączania urządzenia (Classe 11, Classe 20) lub ustawianie czasu automatycznego włączania na każdy dzień tygodnia (Classe 9, Classe 7).
-
Tryb Eco
Zarządzając różnymi poziomami wody w bojlerze, można zoptymalizować stosunek wody do pary, aby osiągnąć maksymalną oszczędność energii. W warunkach niskiego zużycia zmniejsza się ilość wody w bojlerze, zwiększając w ten sposób udział pary. Praca z mniejszą ilością wody pozwala na mniejsze zużycie energii w celu doprowadzenia jej do idealnej temperatury. Jednocześnie przy większej ilości pary i mniejszej wilgotności w bojlerze poprawia się również wydajność dyszy pary.
Czyszczenie i konserwacja
-
Easy clean
Easy Clean zarządza procesem czyszczenia głowic grup, dzięki czemu operację można wykonać automatycznie. Barista musi tylko rozpocząc cykl, a maszyna automatycznie wykona operację czyszczenia i płukania. W przypadku wszystkich modeli (z wyjątkiem Classe 5), Easy Clean umożliwia również zaplanowanie codziennego alarmu (3 alarmy dla Classe 11 i Classe 20), aby ostrzec użytkownika o potrzebie czyszczenia, ustawić opcjonalny blok na maszynie w przypadku cyklu czyszczenia i przeglądać historię wszystkich wykonanych cykli.
-
Snap&Share
Snap&Share to aplikacja do odczytu kodów QR, która umożliwia użytkownikom udostępnienie ustawień technicznych ekspresu do kawy, śledzenie czynności konserwacyjnych, monitorowanie zużycia i rejestrowanie nowych produktów w celu aktywacji gwarancji.
Opcje dodatkowe
-
Connect
Connect to potężne rozwiązanie Iot opracowane przez Rancilio Group, które umożliwia gromadzenie i łatwą analizę wszystkich istotnych danych generowanych przez pojedynczy ekspres do kawy lub całą flotę. Za pomocą konfigurowalnego pulpitu nawigacyjnego z widżetami, tabletami i wykresami Connect zapewnia gotowy do użycia cyfrowy zestaw narzędzi do monitorowania kluczowych parametrów wydajności w czasie rzeczywistym i wzmocnienia całej branży kawowej.
-
iSteam
-
Pody i kapsułki
Dzięki temu zestawowi wszystkie ekspresy Rancilio mogą być używane z saszetkami i kapsułkami (zgodnie z dostępnymi systemami).
Wymiary
- 1280 mm
- 540 mm
- 600 mm
- 115 kg
- Tak
- 80 mm
Interfejs i obsługa
-
Wyświetlacz nagłówka grupy
- 5.7”
- Per group
Technologia parzenia
-
System multi-bojlerowy
Każda niezależna grupa wyposażona jest w mikrobojler i grzałkę. Oprócz utrzymywania stabilnej temperatury zarówno wody, jak i całej grupy, system multi-bojlerowy poprawia wydajność termiczną urządzenia, nawet podczas jednoczesnego parzenia espresso i spieniania mleka, i umożliwia ustawienie różnych temperatur dla każdej głowicy grupy.
-
Profilowanie temperatury technologią Xcelsius
Technologia profilowania temperatury Xcelsius pozwala baristom wydobyć to, co najlepsze w organoleptycznych właściwościach każdej kawy, dzięki dynamicznej regulacji temperatury wody podczas fazy ekstrakcji.
Zwiększając lub obniżając temperaturę nawet o 5°C, bariści mogą dostosować specyficzne właściwości espresso w celu poprawy jakości produktu końcowego w filiżance.
Każda głowica grupy wyposażona jest w mikro-bojler o pojemności 150 ml z wewnętrzną grzałką o mocy 250W, która w połączeniu ze specjalnym układem hydraulicznym pozwala na regulację chwilowej temperatury ekstrakcji.
Opatentowana technologia Rancilio.
- Mosiężna
Woda
-
Dysza gorącej wody
-
X-Tea
Bariści mogą programować dozowanie wody i poziom temperatury za pomocą interfejsu.
Opatentowana technologia Rancilio.
Para
-
Zawór parowy z dźwignią C
Zawór parowy z dźwignią C jest obsługiwany przez obrócenie pokrętła tylko o 25°C. Obracając go do góry, zawór pozostaje otwarty. Obracając go w dół, zawód otwiera się i automatycznie zamyka po zwolnieniu.
-
Zimna dysza pary
Dysza pary jest izolowana termicznie dwuwarstwową powłoką ochronną.
Podgrzewacz do filiżanek
-
Podgrzewacz do filiżanek
Podgrzewacz do filiżanek utrzymuje wszystkie filiżanki espresso i cappuccino w odpowiedniej temperaturze przez cały czas.
- Czujnik temperatury
Moc
- 220-240 V (3N), 50-60 Hz 6800-7200 W 380-415 V (3N), 50-60 Hz 6800-7200 W
- Stałe przyłącze wody
Obwód hydrauliczny
- 22 l
- 4 x 150 ml
Design
-
Brass Ergonomic Portafilter
-
Grid System
-
Światła ledowe
Białe diody LED umieszczone pod głowicami grup zapewniają dokonałe oświetlenie obszaru roboczego.
-
Światła RGB
Światła RGB można dostosować za pomocą różnych intensywności i kolorów (tylko Classe 20). Funkcjonalne światła RGB na osłonach grupowych (Classe 11, Classe 7 USB) i nad panelem sterowania (Classe 9) pomagają operatorowi na pierwszy rzut oka monitorować różne etapy pracy maszyny.
Green
-
ABM
ABM to specjalne oprogramowanie opracowane w celu poprawy wydajności maszyny w warunkach intensywnej eksploatacji. Podczas jednoczesnego parzenia espresso, nalewania wody i spieniania mleka, ABM włącza element grzewczy, aby zapobiec spadkom ciśnienia poniżej ustawionej wartości, a tym samym zapewnić stały poziom ogrzewania.
Regulacja ciśnienia bojlera jest zoptymalizowana w momencie intensywnego i jednoczesnego użytkowania wielu głowic grupowych. W takich przypadkach, aby zapobiec spadkowi ciśnienia poniżej minimalnej wartości 0,5 bara, ABM może wstrzymać dozowanie wody, dopóki ciśnienie w bojlerze nie powróci do odpowiedniego poziomu.
ABM może wstrzymać dozowanie wody, dopóki ciśnienie w bojlerze nie powróci do odpowiedniego poziomu. ABM pozwala również na kontrolę zużycia energii przez maszynę, zmniejszając go do ⅔ normalnej wartości, gdy dostępność zasilania jest niska.
W przypadku ekspresów do kawy wyposażonych w system iSteam, ABM poprawiła również wydajność dostarczania pary, zwiększając moc grzałki w bojlerze, co pozwala wytwarzać więcej ciepła i zmniejszać spadki ciśnienia podczas spieniania mleka.
Opatentowana technologia Rancilio. -
Automatyczne włączanie i wyłączanie
Możliwe jest ustawienie automatycznego włączania i wyłączania urządzenia (Classe 11, Classe 20) lub ustawianie czasu automatycznego włączania na każdy dzień tygodnia (Classe 9, Classe 7).
-
Tryb Eco
Zarządzając różnymi poziomami wody w bojlerze, można zoptymalizować stosunek wody do pary, aby osiągnąć maksymalną oszczędność energii. W warunkach niskiego zużycia zmniejsza się ilość wody w bojlerze, zwiększając w ten sposób udział pary. Praca z mniejszą ilością wody pozwala na mniejsze zużycie energii w celu doprowadzenia jej do idealnej temperatury. Jednocześnie przy większej ilości pary i mniejszej wilgotności w bojlerze poprawia się również wydajność dyszy pary.
Czyszczenie i konserwacja
-
Easy clean
Easy Clean zarządza procesem czyszczenia głowic grup, dzięki czemu operację można wykonać automatycznie. Barista musi tylko rozpocząc cykl, a maszyna automatycznie wykona operację czyszczenia i płukania. W przypadku wszystkich modeli (z wyjątkiem Classe 5), Easy Clean umożliwia również zaplanowanie codziennego alarmu (3 alarmy dla Classe 11 i Classe 20), aby ostrzec użytkownika o potrzebie czyszczenia, ustawić opcjonalny blok na maszynie w przypadku cyklu czyszczenia i przeglądać historię wszystkich wykonanych cykli.
-
Snap&Share
Snap&Share to aplikacja do odczytu kodów QR, która umożliwia użytkownikom udostępnienie ustawień technicznych ekspresu do kawy, śledzenie czynności konserwacyjnych, monitorowanie zużycia i rejestrowanie nowych produktów w celu aktywacji gwarancji.
Opcje dodatkowe
-
Connect
Connect to potężne rozwiązanie Iot opracowane przez Rancilio Group, które umożliwia gromadzenie i łatwą analizę wszystkich istotnych danych generowanych przez pojedynczy ekspres do kawy lub całą flotę. Za pomocą konfigurowalnego pulpitu nawigacyjnego z widżetami, tabletami i wykresami Connect zapewnia gotowy do użycia cyfrowy zestaw narzędzi do monitorowania kluczowych parametrów wydajności w czasie rzeczywistym i wzmocnienia całej branży kawowej.
-
iSteam
-
Pody i kapsułki
Dzięki temu zestawowi wszystkie ekspresy Rancilio mogą być używane z saszetkami i kapsułkami (zgodnie z dostępnymi systemami).
TRADYCYJNE EKSPRESY DO KAWY
Classe 11
Po prostu do przodu
Ekspres do kawy Rancilio Classe 11 na nowo definiuje interakcję człowiek-maszyna. Zainspirowany językiem smartfonów, Classe 11 wyróżnia się wysokimi standardami technologii parzenia, designu oraz rozwiązań ergonomicznych.
Dostępna w 2 wersjach
Cechy produktu
Profilowanie temperatury Xcelsius
Technologia profilowania temperatury Xcelsius umożliwia baristom wydobycie najlepszych cech organoleptycznych każdego ziarna kawy, dzięki dynamicznej regulacji temperatury wody w fazie ekstrakcji. Zwiększając lub zmniejszając temperaturę o maksymalnie 5°C, bariści mogą dostosowywać specyficzne cechy espresso, aby poprawić jakość produktu końcowego w filiżance. Każda głowica grupy wyposażona jest w dodatkowy mikro-bojler o pojemności 150 ml z wewnętrznym elementem grzewczym o mocy 250 W, który w połączeniu ze specjalnym systemem hydraulicznym pozwala na natychmiastową regulację temperatury ekstrakcji.
Opatentowana technologia Rancilio – tylko w wersji automatycznej USB Xcelsius
Niezależne grupy i system multi-bojlerowy
Każda niezależna grupa jest wyposażona w mikro-bojler i dwa elementy grzewcze, aby zagwarantować stabilność termiczną zarówno dla temperatury wody, jak i korpusu grupy, oferując maksymalną powtarzalność dla każdego serwowanego napoju.
Tylko w wersji USB Xcelsius
Steady Brew
Technologia Rancilio Steady Brew (SB) jest ewolucją tradycyjnego systemu termosyfonowego i wprowadza zestaw innowacyjnych funkcji mających na celu poprawę wydajności ekspresów do kawy z jednym bojlerem. Utrzymując stabilną temperaturę wody podczas ekstrakcji, Steady Brew gwarantuje doskonałą stabilność termiczną, niezawodność i maksymalną powtarzalność, zarówno w okresach wzmożonego ruchu, jak i warunkach niskiego zużycia.
Opatentowana technologia Rancilio – (tylko w wersji USB)
Inteligentny interfejs
Innowacyjna technologia jest Twoim sekretnym składnikiem, z komputerem pokładowym i dokładnym systemem menu pozwalającym kontrolować jakość w każdej filiżance.
Moc projektowania
Dbałość o szczegóły i styl inspirowany motoryzacją sprawiają, że Classe 11 wyróżnia się dynamicznymi liniami, wytrzymałością i dużą funkcjonalnością. Wersja Tall ma wyższą powierzchnię roboczą i może pomieścić filiżanki o wysokości do 14,5 cm.
Urodzony, by być ekologicznym
Zaawansowane funkcje sprawiają, że Classe 11 wyróżnia się innowacyjnością, wydajnością energetyczną i zarządzaniem ciepłem.