Rancilio Specialty RS1 profesjonalny ekspres do kawy
Rancilio Specialty RS1 profesjonalny ekspres do kawy
Rancilio Specialty RS1 profesjonalny ekspres do kawy
Rancilio Specialty RS1 profesjonalny ekspres do kawy
Rancilio Specialty RS1 profesjonalny ekspres do kawy
Rancilio Specialty RS1 profesjonalny ekspres do kawy
Rancilio Specialty RS1 profesjonalny ekspres do kawy
Rancilio Specialty RS1 profesjonalny ekspres do kawy
Rancilio Specialty RS1 profesjonalny ekspres do kawy
Rancilio Specialty RS1 profesjonalny ekspres do kawy
Rancilio Specialty RS1 profesjonalny ekspres do kawy
Rancilio Specialty RS1 profesjonalny ekspres do kawy
Rancilio Specialty RS1 profesjonalny ekspres do kawy
Rancilio Specialty RS1 profesjonalny ekspres do kawy
Rancilio Specialty RS1 profesjonalny ekspres do kawy
Rancilio Specialty RS1 profesjonalny ekspres do kawy
Rancilio Specialty RS1 profesjonalny ekspres do kawy
Rancilio Specialty RS1 profesjonalny ekspres do kawy
Rancilio Specialty RS1 profesjonalny ekspres do kawy
Rancilio Specialty RS1 profesjonalny ekspres do kawy
Rancilio Specialty RS1 profesjonalny ekspres do kawy
Rancilio Specialty RS1 profesjonalny ekspres do kawy
Rancilio Specialty RS1 profesjonalny ekspres do kawy
Rancilio Specialty RS1 profesjonalny ekspres do kawy
Rancilio Specialty RS1 profesjonalny ekspres do kawy
Rancilio Specialty RS1 profesjonalny ekspres do kawy
Rancilio Specialty RS1 profesjonalny ekspres do kawy
Rancilio Specialty RS1 profesjonalny ekspres do kawy

RS1

Ekspres do kawy z funkcją multi-boiler dostępny w wersji 2 lub 3-grupowej, z automatycznym dozowaniem, technologią zaawansowanego profilowania temperatury Advanced Temperature Profiling, pre-infuzją i post-infuzją.

Wariacje
Wersja Automatyczna
Wersja Automatyczna
Kolory
Kolory

Specyfikacja techniczna

  • Wybierz grupę:
  • W standardzie
  • Opcjonalnie
Wymiary
  • 1084 mm
  • 463 mm
  • 600 mm
  • 110 kg
  • Tak
  • 120 mm
Interfejs i obsługa
  • Wyświetlacz cyfrowy

    Cyfrowy wyświetlacz do kontroli wszystkich parametrów ekstrakcji kawy w czasie rzeczywistym.

  • Wyświetlacz nagłówka grupy
  • 4.3”
  • Per group
Technologia parzenia
  • Advanced Temperature Profiling

    Thanks to Advanced Temperature Profiling technology, baristas can increase or decrease the temperature of the water dispensed during espresso extraction by up to 5°C (9°F). By accurately controlling the temperature profile of the espresso extraction, baristas are given a precise tool to unlock the flavour potential of each single-origin coffee or blend. The Advanced Temperature Profiling system differs from the Xcelsius Temperature Profiling system due to the steel group head – which offers greater reactivity than the brass group – a micro-boiler with a higher thermal capacity (with a 300W heating element), and the presence of an additional 40W adhesive heating element on the front of the group. Compared to the performance offered by Xcelsius Temperature Profiling, this system provides a further reduction in the variability of the actual temperature as compared to the preset temperature (2σ), as well as an even faster response to the temperature profiling required by the barista. Rancilio Patented Technology.

  • System multi-bojlerowy

    Każda niezależna grupa wyposażona jest w mikrobojler i grzałkę. Oprócz utrzymywania stabilnej temperatury zarówno wody, jak i całej grupy, system multi-bojlerowy poprawia wydajność termiczną urządzenia, nawet podczas jednoczesnego parzenia espresso i spieniania mleka, i umożliwia ustawienie różnych temperatur dla każdej głowicy grupy.

  • Pre-infusion and Post-infusion

    The barista can vary the water pressure both in the initial stage (pre-infusion) and in the final stage (post-infusion) of the extraction process, choosing between mains pressure or pump pressure, and also adjust the duration of all stages (pre-infusion, extraction, post-infusion).

  • Stal nierdzewna
Woda
  • Dysza gorącej wody
  • X-Tea

    Bariści mogą programować dozowanie wody i poziom temperatury za pomocą interfejsu.
    Opatentowana technologia Rancilio.

Para
  • Zimna dysza pary

    Dysza pary jest izolowana termicznie dwuwarstwową powłoką ochronną.

  • Variable steam lever

    Steam lever with a “Purge” function and two positions for steam delivery, each adjustable to different powers: perfect for switching between various jug sizes and different types of milk.

Podgrzewacz do filiżanek
  • Podgrzewacz do filiżanek

    Podgrzewacz do filiżanek utrzymuje wszystkie filiżanki espresso i cappuccino w odpowiedniej temperaturze przez cały czas.

  • Czujnik temperatury
Moc
  • 220-240 V~ / 380-415 V3N~ , 50-60 Hz 6750W
  • Stałe przyłącze wody
Obwód hydrauliczny
  • 16 l
  • 0,15 l
Design
  • Światła ledowe

    Białe diody LED umieszczone pod głowicami grup zapewniają dokonałe oświetlenie obszaru roboczego.

Green
  • ABM

    ABM to specjalne oprogramowanie opracowane w celu poprawy wydajności maszyny w warunkach intensywnej eksploatacji. Podczas jednoczesnego parzenia espresso, nalewania wody i spieniania mleka, ABM włącza element grzewczy, aby zapobiec spadkom ciśnienia poniżej ustawionej wartości, a tym samym zapewnić stały poziom ogrzewania.
    Regulacja ciśnienia bojlera jest zoptymalizowana w momencie intensywnego i jednoczesnego użytkowania wielu głowic grupowych. W takich przypadkach, aby zapobiec spadkowi ciśnienia poniżej minimalnej wartości 0,5 bara, ABM może wstrzymać dozowanie wody, dopóki ciśnienie w bojlerze nie powróci do odpowiedniego poziomu.
    ABM może wstrzymać dozowanie wody, dopóki ciśnienie w bojlerze nie powróci do odpowiedniego poziomu. ABM pozwala również na kontrolę zużycia energii przez maszynę, zmniejszając go do ⅔ normalnej wartości, gdy dostępność zasilania jest niska. W przypadku ekspresów do kawy wyposażonych w system iSteam, ABM poprawiła również wydajność dostarczania pary, zwiększając moc grzałki w bojlerze, co pozwala wytwarzać więcej ciepła i zmniejszać spadki ciśnienia podczas spieniania mleka.
    Opatentowana technologia Rancilio.

  • Automatyczne włączanie i wyłączanie

    Możliwe jest ustawienie automatycznego włączania i wyłączania urządzenia (Classe 11, Classe 20) lub ustawianie czasu automatycznego włączania na każdy dzień tygodnia (Classe 9, Classe 7).

  • Eco Mode

    By managing the different water levels in the boiler, the water-to-steam ratio can be optimised to achieve maximum energy savings. In low usage conditions, the quantity of water in the boiler is reduced, thus increasing the proportion of steam. Working with less water in the boiler allows for lower energy consumption in order to bring it to the ideal temperature. And, at the same time, with more steam and less moisture in the boiler, the performance of the steam wands also improves.

Czyszczenie i konserwacja
  • Zaawansowana diagnostyka

    Dzięki systemowi zaawansowanej diagnostyki, czasy interwencji technicznych są skrócone do minimum. Menu „Techniczne” zawiera funkcję „Serwis”, która pozwala użytkownikom przetestować wszystkie systemy maszyny, za jednym dotknięciem interfejsu, aby sprawdzić, czy wszystkie komponenty są w dobrym stanie, oraz zlokalizować usterki lub problemy techniczne bez konieczności sprawdzania elementów wewnętrznych.

  • Easy clean

    W przypadku wszystkich modeli (z wyjątkiem Classe 5), Easy Clean umożliwia również zaplanowanie codziennego alarmu (3 alarmy dla Classe 11 i Classe 20), aby ostrzec użytkownika o potrzebie czyszczenia, ustawić opcjonalny blok na maszynie w przypadku cyklu czyszczenia i przeglądać historię wszystkich wykonanych cykli.

  • Grid System
  • Hydro Hub
  • Snap&Share

    Snap&Share to aplikacja do odczytu kodów QR, która umożliwia użytkownikom udostępnienie ustawień technicznych ekspresu do kawy, śledzenie czynności konserwacyjnych, monitorowanie zużycia i rejestrowanie nowych produktów w celu aktywacji gwarancji.

  • USB
Opcje dodatkowe
  • Connect

    Connect to potężne rozwiązanie Iot opracowane przez Rancilio Group, które umożliwia gromadzenie i łatwą analizę wszystkich istotnych danych generowanych przez pojedynczy ekspres do kawy lub całą flotę. Za pomocą konfigurowalnego pulpitu nawigacyjnego z widżetami, tabletami i wykresami Connect zapewnia gotowy do użycia cyfrowy zestaw narzędzi do monitorowania kluczowych parametrów wydajności w czasie rzeczywistym i wzmocnienia całej branży kawowej.

    DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

  • Wood Kit
Wymiary
  • 840 mm
  • 463 mm
  • 600 mm
  • 95 Kg
  • Tak
  • 120 mm
Interfejs i obsługa
  • Wyświetlacz cyfrowy

    Cyfrowy wyświetlacz do kontroli wszystkich parametrów ekstrakcji kawy w czasie rzeczywistym.

  • Wyświetlacz nagłówka grupy
  • 4.3”
  • Per group
Technologia parzenia
  • Advanced Temperature Profiling

    Thanks to Advanced Temperature Profiling technology, baristas can increase or decrease the temperature of the water dispensed during espresso extraction by up to 5°C (9°F). By accurately controlling the temperature profile of the espresso extraction, baristas are given a precise tool to unlock the flavour potential of each single-origin coffee or blend. The Advanced Temperature Profiling system differs from the Xcelsius Temperature Profiling system due to the steel group head – which offers greater reactivity than the brass group – a micro-boiler with a higher thermal capacity (with a 300W heating element), and the presence of an additional 40W adhesive heating element on the front of the group. Compared to the performance offered by Xcelsius Temperature Profiling, this system provides a further reduction in the variability of the actual temperature as compared to the preset temperature (2σ), as well as an even faster response to the temperature profiling required by the barista. Rancilio Patented Technology.

  • System multi-bojlerowy

    Każda niezależna grupa wyposażona jest w mikrobojler i grzałkę. Oprócz utrzymywania stabilnej temperatury zarówno wody, jak i całej grupy, system multi-bojlerowy poprawia wydajność termiczną urządzenia, nawet podczas jednoczesnego parzenia espresso i spieniania mleka, i umożliwia ustawienie różnych temperatur dla każdej głowicy grupy.

  • Pre-infusion and Post-infusion

    The barista can vary the water pressure both in the initial stage (pre-infusion) and in the final stage (post-infusion) of the extraction process, choosing between mains pressure or pump pressure, and also adjust the duration of all stages (pre-infusion, extraction, post-infusion).

  • Stal nierdzewna
Woda
  • Dysza gorącej wody
  • X-Tea

    Bariści mogą programować dozowanie wody i poziom temperatury za pomocą interfejsu.
    Opatentowana technologia Rancilio.

Para
  • Zimna dysza pary

    Dysza pary jest izolowana termicznie dwuwarstwową powłoką ochronną.

  • Variable steam lever

    Steam lever with a “Purge” function and two positions for steam delivery, each adjustable to different powers: perfect for switching between various jug sizes and different types of milk.

Podgrzewacz do filiżanek
  • Podgrzewacz do filiżanek

    Podgrzewacz do filiżanek utrzymuje wszystkie filiżanki espresso i cappuccino w odpowiedniej temperaturze przez cały czas.

  • Czujnik temperatury
Moc
  • 220-240 V~ / 380-415 V3N~ , 50-60 Hz 5600 W
  • Stałe przyłącze wody
Obwód hydrauliczny
  • 11 l
  • 0,15 l
Design
  • Światła ledowe

    Białe diody LED umieszczone pod głowicami grup zapewniają dokonałe oświetlenie obszaru roboczego.

Green
  • ABM

    ABM to specjalne oprogramowanie opracowane w celu poprawy wydajności maszyny w warunkach intensywnej eksploatacji. Podczas jednoczesnego parzenia espresso, nalewania wody i spieniania mleka, ABM włącza element grzewczy, aby zapobiec spadkom ciśnienia poniżej ustawionej wartości, a tym samym zapewnić stały poziom ogrzewania.
    Regulacja ciśnienia bojlera jest zoptymalizowana w momencie intensywnego i jednoczesnego użytkowania wielu głowic grupowych. W takich przypadkach, aby zapobiec spadkowi ciśnienia poniżej minimalnej wartości 0,5 bara, ABM może wstrzymać dozowanie wody, dopóki ciśnienie w bojlerze nie powróci do odpowiedniego poziomu.
    ABM może wstrzymać dozowanie wody, dopóki ciśnienie w bojlerze nie powróci do odpowiedniego poziomu. ABM pozwala również na kontrolę zużycia energii przez maszynę, zmniejszając go do ⅔ normalnej wartości, gdy dostępność zasilania jest niska. W przypadku ekspresów do kawy wyposażonych w system iSteam, ABM poprawiła również wydajność dostarczania pary, zwiększając moc grzałki w bojlerze, co pozwala wytwarzać więcej ciepła i zmniejszać spadki ciśnienia podczas spieniania mleka.
    Opatentowana technologia Rancilio.

  • Automatyczne włączanie i wyłączanie

    Możliwe jest ustawienie automatycznego włączania i wyłączania urządzenia (Classe 11, Classe 20) lub ustawianie czasu automatycznego włączania na każdy dzień tygodnia (Classe 9, Classe 7).

  • Tryb Eco

    Zarządzając różnymi poziomami wody w bojlerze, można zoptymalizować stosunek wody do pary, aby osiągnąć maksymalną oszczędność energii. W warunkach niskiego zużycia zmniejsza się ilość wody w bojlerze, zwiększając w ten sposób udział pary. Praca z mniejszą ilością wody pozwala na mniejsze zużycie energii w celu doprowadzenia jej do idealnej temperatury. Jednocześnie przy większej ilości pary i mniejszej wilgotności w bojlerze poprawia się również wydajność dyszy pary.

Czyszczenie i konserwacja
  • Zaawansowana diagnostyka

    Dzięki systemowi zaawansowanej diagnostyki, czasy interwencji technicznych są skrócone do minimum. Menu „Techniczne” zawiera funkcję „Serwis”, która pozwala użytkownikom przetestować wszystkie systemy maszyny, za jednym dotknięciem interfejsu, aby sprawdzić, czy wszystkie komponenty są w dobrym stanie, oraz zlokalizować usterki lub problemy techniczne bez konieczności sprawdzania elementów wewnętrznych.

  • Easy clean

    Easy Clean zarządza procesem czyszczenia głowic grup, dzięki czemu operację można wykonać automatycznie. Barista musi tylko rozpocząć cykl, a maszyna automatycznie wykona operację czyszczenia i płukania.
    W przypadku wszystkich modeli (z wyjątkiem Classe 5), Easy Clean umożliwia również zaplanowanie codziennego alarmu (3 alarmy dla Classe 11 i Classe 20), aby ostrzec użytkownika o potrzebie czyszczenia, ustawić opcjonalny blok na maszynie w przypadku cyklu czyszczenia i przeglądać historię wszystkich wykonanych cykli.

  • Grid System
  • Hydro Hub
  • Snap&Share

    Snap&Share to aplikacja do odczytu kodów QR, która umożliwia użytkownikom udostępnienie ustawień technicznych ekspresu do kawy, śledzenie czynności konserwacyjnych, monitorowanie zużycia i rejestrowanie nowych produktów w celu aktywacji gwarancji.

  • USB
Opcje dodatkowe
  • Connect

    Connect to potężne rozwiązanie Iot opracowane przez Rancilio Group, które umożliwia gromadzenie i łatwą analizę wszystkich istotnych danych generowanych przez pojedynczy ekspres do kawy lub całą flotę. Za pomocą konfigurowalnego pulpitu nawigacyjnego z widżetami, tabletami i wykresami Connect zapewnia gotowy do użycia cyfrowy zestaw narzędzi do monitorowania kluczowych parametrów wydajności w czasie rzeczywistym i wzmocnienia całej branży kawowej.

    DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

  • Wood Kit
Ekspres do kawy RS1 - mobile

PROFESJONALNE EKSPRESY DO KAWY

Profesjonalny ekspres do kawy Rancilio RS1

Zainspiruj się. Zaparzaj inaczej.

Ekspres do kawy RS1 pomaga profesjonalistom w przygotowaniu lepszej kawy, oferując najnowocześniejszą technologię parzenia połączoną z doświadczeniem Rancilio i unikalną konstrukcją, czego efektem jest łatwy w obsłudze ekspres do kawy o doskonałej wartości.

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

RS1

Ekspres do kawy RS1

Cechy produktu

Ekspres do kawy RS1 z certyfikatem SCA

Rancilio Specialty RS1 przeszedł rygorystyczne testy i dołączył do elitarnej grupy ekspresów posiadających certyfikat SCA.

Rancilio Specialty RS1 profesjonalny ekspres do kawy

Ekran dotykowy 4,3″ i grupy z dedykowanym wyświetlaczem

Dedykowany wyświetlacz dla każdej grupy z cyfrowym zegarem i temperaturą ekstrakcji. Grupy cechują się także uproszczonym uruchamianiem i bogatym oświetleniem zapewnionym przez diody LED.

Rancilio Specialty RS1 profesjonalny ekspres do kawy

Multibojlerowy system RS1

Każda grupa ze stali nierdzewnej zawiera mikrobojler i dwa elementy grzewcze, maksymalizując dokładność i stabilność termiczną zarówno dla temperatury wody jak i grupy.

Rancilio Specialty RS1 profesjonalny ekspres do kawy

Zaawansowane profilowanie temperatury

Dzięki technologii Advanced Temperature Profiling bariści mogą zwiększyć lub zmniejszyć temperaturę wody dozowanej podczas ekstrakcji espresso nawet o 5°C. Dzięki dokładnej kontroli profilu temperaturowego ekstrakcji espresso, bariści otrzymują precyzyjne narzędzie do uwolnienia potencjału smakowego każdej pojedynczej kawy lub mieszanki. Regulując temperaturę, można uzyskać różne rezultaty w zakresie słodyczy, kwasowości, body, goryczy i cierpkości.

Rancilio Specialty RS1 profesjonalny ekspres do kawy

Preinfuzja i postinfuzja

Barista może zmieniać ciśnienie wody zarówno w początkowej fazie (preinfuzja), jak i w końcowej fazie (postinfuzja) procesu ekstrakcji, wybierając pomiędzy ciśnieniem z sieci a ciśnieniem pompy, oraz regulować czas trwania obu etapów. Używając wody o niskim ciśnieniu z sieci, barista może osiągnąć bardziej spójną ekstrakcję, zmniejszając ryzyko kanalizacji i lepiej zachowując substancje rozpuszczalne i aromaty, które przy nadmiernej ekstrakcji pod wysokim ciśnieniem mogą nie trafić do filiżanki.

Rancilio Specialty RS1 profesjonalny ekspres do kawy

Zmienna dźwignia pary

Dźwignia pary z funkcją “Purge” i dwoma pozycjami dostarczania pary, z których każda jest regulowana do różnych mocy: idealne do przełączania pomiędzy różnymi rozmiarami dzbanków i różnymi rodzajami mleka.

Rancilio Specialty RS1 profesjonalny ekspres do kawy

Łatwa do serwisowania konstrukcja z trybem ekologicznym

Łatwy dostęp do regulacji pompy i elementów wewnętrznych, rozmieszczonych w celu przyspieszenia czynności konserwacyjnych. Izolowany bojler z programowanym odnawianiem wody oraz trybem niskiej mocy i eco.

Rancilio Specialty RS1 profesjonalny ekspres do kawy

Personalizacja RS1

Wszystkie panele ze stali nierdzewnej można łatwo zdemontować, dostosować do potrzeb klienta, pomalować lub oznaczyć marką. Informacje i ceny na życzenie.

Rancilio Specialty RS1 profesjonalny ekspres do kawy

Drewniane wykończenie (opcja)

Portafiltry z drewnianym uchwytem i drewniane uchwyty dźwigni pary są dostępne jako opcja dla RS1 i RS1 Black.

Rancilio Specialty RS1 profesjonalny ekspres do kawy

Odkryj RS1 w jej naturalnym środowisku.

Rancilio Specialty RS1 profesjonalny ekspres do kawy
Rancilio Specialty RS1 profesjonalny ekspres do kawy
Rancilio Specialty RS1 profesjonalny ekspres do kawy
Rancilio Specialty RS1 profesjonalny ekspres do kawy
Rancilio Specialty RS1 profesjonalny ekspres do kawy
Rancilio Specialty RS1 profesjonalny ekspres do kawy

Odkryj RS1 w jej naturalnym środowisku.

Rancilio Specialty RS1 profesjonalny ekspres do kawy
Rancilio Specialty RS1 profesjonalny ekspres do kawy
Rancilio Specialty RS1 profesjonalny ekspres do kawy
Rancilio Specialty RS1 profesjonalny ekspres do kawy
Rancilio Specialty RS1 profesjonalny ekspres do kawy
Rancilio Specialty RS1 profesjonalny ekspres do kawy
Profesjonalne ekspresy do kawy

RS1

Zobacz RS1
Rancilio Specialty RS1 profesjonalny ekspres do kawy

Szukasz więcej informacji?

Nie wahaj się z nami skontaktować

SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI
Do góry