Rancilio Specialty RS1
Ekspres do kawy Rancilio Specialty RS1 z funkcją multi-boiler dostępny w wersji 2 lub 3-grupowej, z automatycznym dozowaniem, technologią zaawansowanego profilowania temperatury Advanced Temperature Profiling, pre-infuzją i post-infuzją.
| Wariacje | |
|---|---|
| Wersja | Automatyczna |
| Kolory | |
| Pasujące produkty | Młynek do kawy Bond |
Zapytaj o wycenę
Specyfikacja techniczna
- Wybierz grupę:
- W standardzie
- Opcjonalnie
Wymiary
- 840 mm
- 463 mm
- 600 mm
- 95 Kg
- Tak
- 120 mm
Interfejs i obsługa
- Wyświetlacz cyfrowy
Cyfrowy wyświetlacz do kontroli wszystkich parametrów ekstrakcji kawy w czasie rzeczywistym.
- Wyświetlacz nagłówka grupy
- 4.3”
- Na każdą grupę
Technologia parzenia
- Zaawansowany profil temperaturowy
Dzięki technologii Advanced Temperature Profiling bariści mogą zwiększać lub zmniejszać temperaturę wody dozowanej podczas ekstrakcji espresso o maksymalnie 5°C (9°F). Precyzyjna kontrola profilu temperaturowego ekstrakcji espresso daje baristom dokładne narzędzie do wydobycia pełnego potencjału smakowego każdej kawy jednorodnej lub mieszanki. System Advanced Temperature Profiling różni się od systemu Xcelsius Temperature Profiling dzięki zastosowaniu grupy ze stali – oferującej większą reaktywność niż grupa z mosiądzu – mikrobojlera o wyższej pojemności cieplnej (z grzałką 300 W) oraz dodatkowej grzałki samoprzylepnej o mocy 40 W umieszczonej z przodu grupy. W porównaniu z osiągami oferowanymi przez system Xcelsius Temperature Profiling, system ten zapewnia dalsze ograniczenie zmienności rzeczywistej temperatury względem temperatury zadanej (2σ), a także jeszcze szybszą reakcję na profil temperaturowy wymagany przez baristę. Technologia opatentowana przez Rancilio.
- System multi-bojlerowy
Każda niezależna grupa wyposażona jest w mikrobojler i grzałkę. Oprócz utrzymywania stabilnej temperatury zarówno wody, jak i całej grupy, system multi-bojlerowy poprawia wydajność termiczną urządzenia, nawet podczas jednoczesnego parzenia espresso i spieniania mleka, i umożliwia ustawienie różnych temperatur dla każdej głowicy grupy.
- Pre-infuzja i post-infuzja
Barista może regulować ciśnienie wody zarówno w początkowej fazie (pre-infuzji), jak i w końcowej fazie (post-infuzji) procesu ekstrakcji, wybierając pomiędzy ciśnieniem z sieci wodociągowej a ciśnieniem z pompy, a także dostosować czas trwania wszystkich etapów (pre-infuzja, ekstrakcja, post-infuzja).p>
- Stal nierdzewna
Woda
- Dysza gorącej wody
- X-Tea
Bariści mogą programować dozowanie wody i poziom temperatury za pomocą interfejsu.
Opatentowana technologia Rancilio.
Para
- Zimna dysza pary
Dysza pary jest izolowana termicznie dwuwarstwową powłoką ochronną.
- Zmienna dźwignia pary
Dźwignia pary z funkcją „Purge” i dwoma pozycjami dostarczania pary, z których każda jest regulowana do innej mocy: idealna do przełączania między różnymi rozmiarami dzbanków i różnymi rodzajami mleka.
Podgrzewacz do filiżanek
- Podgrzewacz do filiżanek
Podgrzewacz do filiżanek utrzymuje wszystkie filiżanki espresso i cappuccino w odpowiedniej temperaturze przez cały czas.
- Czujnik temperatury
Moc
- 220-240 V~ / 380-415 V3N~ , 50-60 Hz 5600 W
- Stałe przyłącze wody
Obwód hydrauliczny
- 11 l
- 0,15 l
Design
- Światła ledowe
Białe diody LED umieszczone pod głowicami grup zapewniają dokonałe oświetlenie obszaru roboczego.
Green
- ABM
ABM to specjalne oprogramowanie opracowane w celu poprawy wydajności maszyny w warunkach intensywnej eksploatacji. Podczas jednoczesnego parzenia espresso, nalewania wody i spieniania mleka, ABM włącza element grzewczy, aby zapobiec spadkom ciśnienia poniżej ustawionej wartości, a tym samym zapewnić stały poziom ogrzewania.
Regulacja ciśnienia bojlera jest zoptymalizowana w momencie intensywnego i jednoczesnego użytkowania wielu głowic grupowych. W takich przypadkach, aby zapobiec spadkowi ciśnienia poniżej minimalnej wartości 0,5 bara, ABM może wstrzymać dozowanie wody, dopóki ciśnienie w bojlerze nie powróci do odpowiedniego poziomu.
ABM może wstrzymać dozowanie wody, dopóki ciśnienie w bojlerze nie powróci do odpowiedniego poziomu. ABM pozwala również na kontrolę zużycia energii przez maszynę, zmniejszając go do ⅔ normalnej wartości, gdy dostępność zasilania jest niska.W przypadku ekspresów do kawy wyposażonych w system iSteam, ABM poprawiła również wydajność dostarczania pary, zwiększając moc grzałki w bojlerze, co pozwala wytwarzać więcej ciepła i zmniejszać spadki ciśnienia podczas spieniania mleka.
Opatentowana technologia Rancilio. - Automatyczne włączanie i wyłączanie
Możliwe jest ustawienie automatycznego włączania i wyłączania urządzenia (Classe 11, Classe 20) lub ustawianie czasu automatycznego włączania na każdy dzień tygodnia (Classe 9, Classe 7).
- Tryb Eco
Zarządzając różnymi poziomami wody w bojlerze, można zoptymalizować stosunek wody do pary, aby osiągnąć maksymalną oszczędność energii. W warunkach niskiego zużycia zmniejsza się ilość wody w bojlerze, zwiększając w ten sposób udział pary. Praca z mniejszą ilością wody pozwala na mniejsze zużycie energii w celu doprowadzenia jej do idealnej temperatury. Jednocześnie przy większej ilości pary i mniejszej wilgotności w bojlerze poprawia się również wydajność dyszy pary.
Czyszczenie i konserwacja
- Zaawansowana diagnostyka
Dzięki systemowi zaawansowanej diagnostyki, czasy interwencji technicznych są skrócone do minimum. Menu „Techniczne” zawiera funkcję „Serwis”, która pozwala użytkownikom przetestować wszystkie systemy maszyny, za jednym dotknięciem interfejsu, aby sprawdzić, czy wszystkie komponenty są w dobrym stanie, oraz zlokalizować usterki lub problemy techniczne bez konieczności sprawdzania elementów wewnętrznych.
- Easy clean
Easy Clean zarządza procesem czyszczenia głowic grup, dzięki czemu operację można wykonać automatycznie. Barista musi tylko rozpocząć cykl, a maszyna automatycznie wykona operację czyszczenia i płukania.
W przypadku wszystkich modeli (z wyjątkiem Classe 5), Easy Clean umożliwia również zaplanowanie codziennego alarmu (3 alarmy dla Classe 11 i Classe 20), aby ostrzec użytkownika o potrzebie czyszczenia, ustawić opcjonalny blok na maszynie w przypadku cyklu czyszczenia i przeglądać historię wszystkich wykonanych cykli. - Grid System
- Hydro Hub
- Snap&Share
Snap&Share to aplikacja do odczytu kodów QR, która umożliwia użytkownikom udostępnienie ustawień technicznych ekspresu do kawy, śledzenie czynności konserwacyjnych, monitorowanie zużycia i rejestrowanie nowych produktów w celu aktywacji gwarancji.
- USB
Opcje dodatkowe
- Connect
Connect to potężne rozwiązanie Iot opracowane przez Rancilio Group, które umożliwia gromadzenie i łatwą analizę wszystkich istotnych danych generowanych przez pojedynczy ekspres do kawy lub całą flotę. Za pomocą konfigurowalnego pulpitu nawigacyjnego z widżetami, tabletami i wykresami Connect zapewnia gotowy do użycia cyfrowy zestaw narzędzi do monitorowania kluczowych parametrów wydajności w czasie rzeczywistym i wzmocnienia całej branży kawowej.
- Wood Kit
Wymiary
- 1084 mm
- 463 mm
- 600 mm
- 110 kg
- Tak
- 120 mm
Interfejs i obsługa
- Wyświetlacz cyfrowy
Cyfrowy wyświetlacz do kontroli wszystkich parametrów ekstrakcji kawy w czasie rzeczywistym.
- Wyświetlacz nagłówka grupy
- 4.3”
- Na każdą grupę
Technologia parzenia
- Zaawansowany profil temperaturowy
Dzięki technologii Advanced Temperature Profiling bariści mogą zwiększać lub zmniejszać temperaturę wody dozowanej podczas ekstrakcji espresso o maksymalnie 5°C (9°F). Precyzyjna kontrola profilu temperaturowego ekstrakcji espresso daje baristom dokładne narzędzie do wydobycia pełnego potencjału smakowego każdej kawy jednorodnej lub mieszanki. System Advanced Temperature Profiling różni się od systemu Xcelsius Temperature Profiling dzięki zastosowaniu grupy ze stali – oferującej większą reaktywność niż grupa z mosiądzu – mikrobojlera o wyższej pojemności cieplnej (z grzałką 300 W) oraz dodatkowej grzałki samoprzylepnej o mocy 40 W umieszczonej z przodu grupy. W porównaniu z osiągami oferowanymi przez system Xcelsius Temperature Profiling, system ten zapewnia dalsze ograniczenie zmienności rzeczywistej temperatury względem temperatury zadanej (2σ), a także jeszcze szybszą reakcję na profil temperaturowy wymagany przez baristę. Technologia opatentowana przez Rancilio.
- System multi-bojlerowy
Każda niezależna grupa wyposażona jest w mikrobojler i grzałkę. Oprócz utrzymywania stabilnej temperatury zarówno wody, jak i całej grupy, system multi-bojlerowy poprawia wydajność termiczną urządzenia, nawet podczas jednoczesnego parzenia espresso i spieniania mleka, i umożliwia ustawienie różnych temperatur dla każdej głowicy grupy.
- Pre-infuzja i post-infuzja
Barista może regulować ciśnienie wody zarówno w początkowej fazie (pre-infuzji), jak i w końcowej fazie (post-infuzji) procesu ekstrakcji, wybierając pomiędzy ciśnieniem z sieci wodociągowej a ciśnieniem z pompy, a także dostosować czas trwania wszystkich etapów (pre-infuzja, ekstrakcja, post-infuzja).
- Stal nierdzewna
Woda
- Dysza gorącej wody
- X-Tea
Bariści mogą programować dozowanie wody i poziom temperatury za pomocą interfejsu.
Opatentowana technologia Rancilio.
Para
- Zimna dysza pary
Dysza pary jest izolowana termicznie dwuwarstwową powłoką ochronną.
- Zmienna dźwignia pary
Dźwignia pary z funkcją „Purge” i dwoma pozycjami dostarczania pary, z których każda jest regulowana do innej mocy: idealna do przełączania między różnymi rozmiarami dzbanków i różnymi rodzajami mleka.
Podgrzewacz do filiżanek
- Podgrzewacz do filiżanek
Podgrzewacz do filiżanek utrzymuje wszystkie filiżanki espresso i cappuccino w odpowiedniej temperaturze przez cały czas.
- Czujnik temperatury
Moc
- 220-240 V~ / 380-415 V3N~ , 50-60 Hz 6750W
- Stałe przyłącze wody
Obwód hydrauliczny
- 16 l
- 0,15 l
Design
- Światła ledowe
Białe diody LED umieszczone pod głowicami grup zapewniają dokonałe oświetlenie obszaru roboczego.
Green
- ABM
ABM to specjalne oprogramowanie opracowane w celu poprawy wydajności maszyny w warunkach intensywnej eksploatacji. Podczas jednoczesnego parzenia espresso, nalewania wody i spieniania mleka, ABM włącza element grzewczy, aby zapobiec spadkom ciśnienia poniżej ustawionej wartości, a tym samym zapewnić stały poziom ogrzewania.
Regulacja ciśnienia bojlera jest zoptymalizowana w momencie intensywnego i jednoczesnego użytkowania wielu głowic grupowych. W takich przypadkach, aby zapobiec spadkowi ciśnienia poniżej minimalnej wartości 0,5 bara, ABM może wstrzymać dozowanie wody, dopóki ciśnienie w bojlerze nie powróci do odpowiedniego poziomu.
ABM może wstrzymać dozowanie wody, dopóki ciśnienie w bojlerze nie powróci do odpowiedniego poziomu. ABM pozwala również na kontrolę zużycia energii przez maszynę, zmniejszając go do ⅔ normalnej wartości, gdy dostępność zasilania jest niska.W przypadku ekspresów do kawy wyposażonych w system iSteam, ABM poprawiła również wydajność dostarczania pary, zwiększając moc grzałki w bojlerze, co pozwala wytwarzać więcej ciepła i zmniejszać spadki ciśnienia podczas spieniania mleka.
Opatentowana technologia Rancilio. - Automatyczne włączanie i wyłączanie
Możliwe jest ustawienie automatycznego włączania i wyłączania urządzenia (Classe 11, Classe 20) lub ustawianie czasu automatycznego włączania na każdy dzień tygodnia (Classe 9, Classe 7).
- Tryb Eco
Zarządzając różnymi poziomami wody w bojlerze, można zoptymalizować stosunek wody do pary, aby osiągnąć maksymalną oszczędność energii. W warunkach niskiego zużycia zmniejsza się ilość wody w bojlerze, zwiększając w ten sposób udział pary. Praca z mniejszą ilością wody pozwala na mniejsze zużycie energii w celu doprowadzenia jej do idealnej temperatury. Jednocześnie przy większej ilości pary i mniejszej wilgotności w bojlerze poprawia się również wydajność dyszy pary.
Czyszczenie i konserwacja
- Zaawansowana diagnostyka
Dzięki systemowi zaawansowanej diagnostyki, czasy interwencji technicznych są skrócone do minimum. Menu „Techniczne” zawiera funkcję „Serwis”, która pozwala użytkownikom przetestować wszystkie systemy maszyny, za jednym dotknięciem interfejsu, aby sprawdzić, czy wszystkie komponenty są w dobrym stanie, oraz zlokalizować usterki lub problemy techniczne bez konieczności sprawdzania elementów wewnętrznych.
- Easy clean
W przypadku wszystkich modeli (z wyjątkiem Classe 5), Easy Clean umożliwia również zaplanowanie codziennego alarmu (3 alarmy dla Classe 11 i Classe 20), aby ostrzec użytkownika o potrzebie czyszczenia, ustawić opcjonalny blok na maszynie w przypadku cyklu czyszczenia i przeglądać historię wszystkich wykonanych cykli.
- Grid System
- Hydro Hub
- Snap&Share
Snap&Share to aplikacja do odczytu kodów QR, która umożliwia użytkownikom udostępnienie ustawień technicznych ekspresu do kawy, śledzenie czynności konserwacyjnych, monitorowanie zużycia i rejestrowanie nowych produktów w celu aktywacji gwarancji.
- USB
Opcje dodatkowe
- Connect
Connect to potężne rozwiązanie Iot opracowane przez Rancilio Group, które umożliwia gromadzenie i łatwą analizę wszystkich istotnych danych generowanych przez pojedynczy ekspres do kawy lub całą flotę. Za pomocą konfigurowalnego pulpitu nawigacyjnego z widżetami, tabletami i wykresami Connect zapewnia gotowy do użycia cyfrowy zestaw narzędzi do monitorowania kluczowych parametrów wydajności w czasie rzeczywistym i wzmocnienia całej branży kawowej.
- Wood Kit


PROFESJONALNE EKSPRESY DO KAWY
Profesjonalny ekspres do kawy Rancilio Specialty RS1
Zainspiruj się. Zaparzaj inaczej.
Ekspres do kawy Rancilio RS1 pomaga profesjonalistom w przygotowaniu lepszej kawy, oferując najnowocześniejszą technologię parzenia połączoną z doświadczeniem Rancilio i unikalnąkonstrukcją, czego efektem jest łatwy w obsłudze ekspres do kawy o doskonałej wartości.
RS1
Pobierz materiały
Cechy produktu
Ekspres do kawy RS1 z certyfikatem SCA
Rancilio Specialty RS1 przeszedł rygorystyczne testy i dołączył do elitarnej grupy ekspresów posiadających certyfikat SCA.

Ekran dotykowy 4,3″ i grupy z dedykowanym wyświetlaczem
Dedykowany wyświetlacz dla każdej grupy z cyfrowym zegarem i temperaturą ekstrakcji. Grupy cechują się także uproszczonym uruchamianiem i bogatym oświetleniem zapewnionym przez diody LED.

Multibojlerowy system RS1
Każda grupa ze stali nierdzewnej zawiera mikrobojler i dwa elementy grzewcze, maksymalizując dokładność i stabilność termiczną zarówno dla temperatury wody jak i grupy.

Zaawansowane profilowanie temperatury
Dzięki technologii Advanced Temperature Profiling bariści mogą zwiększyć lub zmniejszyć temperaturę wody dozowanej podczas ekstrakcji espresso nawet o 5°C. Dzięki dokładnej kontroli profilu temperaturowego ekstrakcji espresso, bariści otrzymują precyzyjne narzędzie do uwolnienia potencjału smakowego każdej pojedynczej kawy lub mieszanki. Regulując temperaturę, można uzyskać różne rezultaty w zakresie słodyczy, kwasowości, body, goryczy i cierpkości.

Preinfuzja i postinfuzja
Barista może zmieniać ciśnienie wody zarówno w początkowej fazie (preinfuzja), jak i w końcowej fazie (postinfuzja) procesu ekstrakcji, wybierając pomiędzy ciśnieniem z sieci a ciśnieniem pompy, oraz regulować czas trwania obu etapów. Używając wody o niskim ciśnieniu z sieci, barista może osiągnąć bardziej spójną ekstrakcję, zmniejszając ryzyko kanalizacji i lepiej zachowując substancje rozpuszczalne i aromaty, które przy nadmiernej ekstrakcji pod wysokim ciśnieniem mogą nie trafić do filiżanki.

Zmienna dźwignia pary
Dźwignia pary z funkcją „Purge” i dwoma pozycjami dostarczania pary, z których każda jest regulowana do różnych mocy: idealne do przełączania pomiędzy różnymi rozmiarami dzbanków i różnymi rodzajami mleka.

Łatwa do serwisowania konstrukcja z trybem ekologicznym
Łatwy dostęp do regulacji pompy i elementów wewnętrznych, rozmieszczonych w celu przyspieszenia czynności konserwacyjnych. Izolowany bojler z programowanym odnawianiem wody oraz trybem niskiej mocy i eco.

Personalizacja RS1
Wszystkie panele ze stali nierdzewnej można łatwo zdemontować, dostosować do potrzeb klienta, pomalować lub oznaczyć marką. Informacje i ceny na życzenie.

Drewniane wykończenie (opcja)
Portafiltry z drewnianym uchwytem i drewniane uchwyty dźwigni pary są dostępne jako opcja dla RS1 i RS1 Black.

NAJNOWOCZEŚNIEJSZA TECHNOLOGIA PARZENIA KAWY

Innowacyjne parzenie kawy
Niezrównana kontrola temperatury podczas ekstrakcji pozwala bariście na dopracowanie każdej porcji, co przekłada się na lepszy profil filiżanki.

ZAAWANSOWANE PROFILOWANIE TEMPERATURY
Dzięki doskonałej kontroli profilu temperatury ekstrakcji espresso, bariści otrzymują precyzyjne narzędzie do uwolnienia potencjału smakowego każdej kawy jednorodnej lub mieszanki.
Każda grupa ze stali nierdzewnej zawiera mikro-bojler i dwa elementy grzewcze, co maksymalizuje dokładność i stabilność termiczną.

INNOWACYJNA HYDRAULIKA GRUPY ZAPARZAJĄCEJ
Model RS1 jest wyposażony w innowacyjną grupę zaparzającą, która maksymalizuje wydajność i może wprowadzać świeżą wodę do mikro-bojlera grupy przy każdej porcji.
➊ ZIMNA WODA | ➋ CEWKA PROFILUJĄCA | ➌ GORĄCA WODA | ➍ CEWKA GRUPY | ➎ MIKRO-BOJLER | ➏ KOMORA WSTĘPNEJ INFUZJI | ➐ SITKO | ➑ KAWA
ZMIENNA DŹWIGNIA PARY
Dźwignia doprowadzająca parę posiada funkcję oczyszczania i dwie programowalne pozycje z każdej strony – idealne do przełączania między różnymi dzbankami i rodzajami mleka.
UNIKALNY PROJEKT PRZEPŁYWU PRACY

Lepsze doznanie kawy
Zapewnienia baristom lepszą organizacje pracy, co przekłada się na krótszy czas przygotowania kawy i lepszą obsługę klienta.

KOLBA
Nowe kolby ze stali nierdzewnej, zbalansowane wagowo, z miękkim w dotyku, ergonomicznym uchwytem. Zaprojektowane tak, aby pozostawały płasko dla stabilnego i jednolitego ubijania.

NISKOPROFILOWA OBUDOWA
Kompaktowa, niskoprofilowa obudowa zaprojektowana w celu ułatwienia interakcji z klientem i obsługi.

GŁOWICA GRUPY Z DEDYKOWANYM WYŚWIETLACZEM
Dedykowany ekran dla każdej grupy odlicza czas pozostały do wydania porcji oraz temperaturę ekstrakcji. Głowice grupowe charakteryzują się również uproszczonym uruchamianiem i bogatym oświetleniem przez diody LED.
DOŚWIADCZENIE RANCILIO

Efektywność w najlepszym wydaniu
Doświadczenie Rancilio, wykorzystuje naszą bogatą historię doskonałości i niezawodności.

CYFROWY INTERFEJS Z EKRANEM DOTYKOWYM
Dziesięć lat rozwoju i projektowania interfejsów baristów. Umożliwia szybki i łatwy dostęp do wszystkich programów za pomocą cyfrowego ekranu dotykowego.

TECHNOLOGICZNIE PRZYJAZNY DESING Z TRYBEM EKOLOGICZNYM
Łatwy dostęp do regulacji pompy i wewnętrznych elementów w celu przyspieszenia czynności konserwacyjnych. Izolowany bojler pary z programowalnym odnawianiem wody oraz trybem niskiego zużycia energii i trybem ekologicznym.

PRZYCISKI WODY
Dwa przyciski wody z programowalnymi poziomami dozowania i temperatury.

DYSZA PARY COOL TOUCH
Dysza pary Cool Touch zapewnia łatwość manewrowania, a nowe opatentowane końcówki pozwalają na bardziej równomierne wytwarzanie pary.
Wszechstronna elastyczność
Wszystkie panele obudowy ze stali nierdzewnej można łatwo zdemontować, dostosować do potrzeb klienta, pomalować proszkowo lub oznaczyć marką.
Bliższe spojrzenie
Zbliż się i poznaj RS1 oraz jego możliwości w detalach.
























































