Logo Rancilio Group
Logo Rancilio Group
  • Logo Rancilio w wersji kolorowejLogo Rancilio w kolorze szarym
  • Logo Rancilio Speciality w wersji kolorowejLogo Rancilio Speciality w kolorze szarym
  • Logo Egro w wersji kolorowejLogo Egro w kolorze szarym
  • Logo Promac w wersji kolorowejLogo Promac w kolorze szarym
  • Logo Rancilio w wersji kolorowejLogo Rancilio w kolorze szarym
  • Logo Rancilio Speciality w wersji kolorowejLogo Rancilio Speciality w kolorze szarym
  • Logo Egro w wersji kolorowejLogo Egro w kolorze szarym
  • Logo Promac w wersji kolorowejLogo Promac w kolorze szarym

Rancilio Invicta

Rancilio Invicta to niezawodny, stabilny i łatwy w obsłudze jednobojlerowy ekspres do kawy o nowoczesnym, prostym designie.

Wariacje
Kolory
Pasujące produktyMłynek do kawy Bond

Specyfikacja techniczna

  • Wybierz grupę:
  • W standardzie
  • Opcjonalnie

Wymiary

  • 817 mm
  • 450 mm
  • 600 mm
  • 75 kg
  • 80*-100-120

Interfejs i obsługa

    • 4.3”
    • Na każdą grupę

    Technologia parzenia

    • Ergonomiczny portafiltr

      Portafiltr z mosiądzu pokrytego chromem, wyposażony w ergonomiczny uchwyt zaprojektowany tak, aby zrównoważyć ciężar, mieści filtry do kawy o pojemności do 21 g, zapewnia stabilność podczas ubijania i ułatwia ruchy nadgarstka baristy. Uchwyty portafiltrów mogą być personalizowane.

    • Technologia Steady Brew (SB)

      Technologia Rancilio Steady Brew (SB) to rozwinięcie tradycyjnego systemu termosyfonowego, wprowadzająca zestaw innowacyjnych funkcji mających na celu poprawę wydajności wszystkich ekspresów do kawy z pojedynczym bojlerem. Dzięki utrzymywaniu stabilnej temperatury wody podczas ekstrakcji, Steady Brew gwarantuje doskonałą stabilność termiczną, niezawodność i maksymalną powtarzalność – zarówno w godzinach szczytu, jak i przy niskim obciążeniu. Technologia opatentowana przez Rancilio.

    • T-Switch

      Dzięki pokrętłu T-Switch z 4 pozycjami można ustawić różne temperatury ekstrakcji dla każdej grupy, nawet w ekspresach jednobojlerowych. Przy ustawieniu bojlera na 1,0 bara można ustawić temperaturę ok. 88°C, 93°C, 96°C lub 98°C na każdej grupie, dzięki czemu zawsze dostępna jest właściwa temperatura ekstrakcji dla każdego rodzaju kawy. Regulacji T-Switch mogą dokonywać wyłącznie wyspecjalizowani technicy podczas instalacji, po zdjęciu podgrzewacza do filiżanek.

    • Mosiężna

    Woda

    • X-Tea

      Bariści mogą programować dozowanie wody i poziom temperatury za pomocą interfejsu. Opatentowana technologia Rancilio.

    Para

    • Zimna dysza pary

      Dysza pary jest izolowana termicznie dwuwarstwową powłoką ochronną.

    • Tak

    Podgrzewacz do filiżanek

    • Podgrzewacz do filiżanek

      Podgrzewacz do filiżanek utrzymuje wszystkie filiżanki espresso i cappuccino w odpowiedniej temperaturze przez cały czas.

    • Czujnik temperatury

    Moc

    • 220 – 240 V~ / 380-415V3N~, 50–60 Hz 4600 W
    • Stałe przyłącze wody

    Bojler

    • 11 l

    Operacje

    • Tacka ociekowa z regulacją wysokości

    Design

    • Ergonomiczny portafiltr

      Portafiltr z mosiądzu pokrytego chromem, wyposażony w ergonomiczny uchwyt zaprojektowany tak, aby zrównoważyć ciężar, mieści filtry do kawy o pojemności do 21 g, zapewnia stabilność podczas ubijania i ułatwia ruchy nadgarstka baristy. Uchwyty portafiltrów mogą być personalizowane.

    • Światła ledowe

      Białe diody LED umieszczone pod głowicami grup zapewniają dokonałe oświetlenie obszaru roboczego.

    Green

    • ABM

      ABM to specjalne oprogramowanie opracowane w celu poprawy wydajności maszyny w warunkach intensywnej eksploatacji. Podczas jednoczesnego parzenia espresso, nalewania wody i spieniania mleka, ABM włącza element grzewczy, aby zapobiec spadkom ciśnienia poniżej ustawionej wartości, a tym samym zapewnić stały poziom ogrzewania.
      Regulacja ciśnienia bojlera jest zoptymalizowana w momencie intensywnego i jednoczesnego użytkowania wielu głowic grupowych. W takich przypadkach, aby zapobiec spadkowi ciśnienia poniżej minimalnej wartości 0,5 bara, ABM może wstrzymać dozowanie wody, dopóki ciśnienie w bojlerze nie powróci do odpowiedniego poziomu.
      ABM pozwala również na kontrolę zużycia energii przez maszynę, zmniejszając go do ⅔ normalnej wartości, gdy dostępność zasilania jest niska.W przypadku ekspresów do kawy wyposażonych w system iSteam, ABM poprawiła również wydajność dostarczania pary, zwiększając moc grzałki w bojlerze, co pozwala wytwarzać więcej ciepła i zmniejszać spadki ciśnienia podczas spieniania mleka.
      Opatentowana technologia Rancilio

    • Automatyczne włączanie i wyłączanie

      Możliwe jest ustawienie automatycznego włączania i wyłączania urządzenia (Classe 11, Classe 20) lub ustawianie czasu automatycznego włączania na każdy dzień tygodnia (Classe 9, Classe 7).

    Czyszczenie i konserwacja

    • Zaawansowana diagnostyka

      Dzięki systemowi zaawansowanej diagnostyki, czasy interwencji technicznych są skrócone do minimum. Menu „Techniczne” zawiera funkcję „Serwis”, która pozwala użytkownikom przetestować wszystkie systemy maszyny, za jednym dotknięciem interfejsu, aby sprawdzić, czy wszystkie komponenty są w dobrym stanie, oraz zlokalizować usterki lub problemy techniczne bez konieczności sprawdzania elementów wewnętrznych.

    • Easy clean

      W przypadku wszystkich modeli (z wyjątkiem Classe 5), Easy Clean umożliwia również zaplanowanie codziennego alarmu (3 alarmy dla Classe 11 i Classe 20), aby ostrzec użytkownika o potrzebie czyszczenia, ustawić opcjonalny blok na maszynie w przypadku cyklu czyszczenia i przeglądać historię wszystkich wykonanych cykli.

    • Snap&Share

      Snap&Share to aplikacja do odczytu kodów QR, która umożliwia użytkownikom udostępnienie ustawień technicznych ekspresu do kawy, śledzenie czynności konserwacyjnych, monitorowanie zużycia i rejestrowanie nowych produktów w celu aktywacji gwarancji.

    Opcje dodatkowe

    • Connect

      Connect to potężne rozwiązanie Iot opracowane przez Rancilio Group, które umożliwia gromadzenie i łatwą analizę wszystkich istotnych danych generowanych przez pojedynczy ekspres do kawy lub całą flotę. Za pomocą konfigurowalnego pulpitu nawigacyjnego z widżetami, tabletami i wykresami Connect zapewnia gotowy do użycia cyfrowy zestaw narzędzi do monitorowania kluczowych parametrów wydajności w czasie rzeczywistym i wzmocnienia całej branży kawowej.

      DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

    • Wood Kit

      Wooden Handle Portafilter + Wooden Steam Lever Handle.

    Wymiary

    • 1057 mm
    • 450 mm
    • 600 mm
    • 90 kg
    • 80*-100-120

    Interfejs i obsługa

      • 4.3”
      • Na każdą grupę

      Technologia parzenia

      • Ergonomiczny portafiltr

        Portafiltr z mosiądzu pokrytego chromem, wyposażony w ergonomiczny uchwyt zaprojektowany tak, aby zrównoważyć ciężar, mieści filtry do kawy o pojemności do 21 g, zapewnia stabilność podczas ubijania i ułatwia ruchy nadgarstka baristy. Uchwyty portafiltrów mogą być personalizowane.

      • Technologia Steady Brew (SB)

        Technologia Rancilio Steady Brew (SB) to rozwinięcie tradycyjnego systemu termosyfonowego, wprowadzająca zestaw innowacyjnych funkcji mających na celu poprawę wydajności wszystkich ekspresów do kawy z pojedynczym bojlerem. Dzięki utrzymywaniu stabilnej temperatury wody podczas ekstrakcji, Steady Brew gwarantuje doskonałą stabilność termiczną, niezawodność i maksymalną powtarzalność – zarówno w godzinach szczytu, jak i przy niskim obciążeniu. Technologia opatentowana przez Rancilio.

      • T-Switch

        Dzięki pokrętłu T-Switch z 4 pozycjami można ustawić różne temperatury ekstrakcji dla każdej grupy, nawet w ekspresach jednobojlerowych. Przy ustawieniu bojlera na 1,0 bara można ustawić temperaturę ok. 88°C, 93°C, 96°C lub 98°C na każdej grupie, dzięki czemu zawsze dostępna jest właściwa temperatura ekstrakcji dla każdego rodzaju kawy. Regulacji T-Switch mogą dokonywać wyłącznie wyspecjalizowani technicy podczas instalacji, po zdjęciu podgrzewacza do filiżanek.

      • Mosiężna

      Woda

      • X-Tea

        Bariści mogą programować dozowanie wody i poziom temperatury za pomocą interfejsu. Opatentowana technologia Rancilio.

      Para

      • Cool touch steam wand

        Dysza pary jest izolowana termicznie dwuwarstwową powłoką ochronną.

      • Tak

      Podgrzewacz do filiżanek

      • Podgrzewacz do filiżanek

        Podgrzewacz do filiżanek utrzymuje wszystkie filiżanki espresso i cappuccino w odpowiedniej temperaturze przez cały czas.

      • Czujnik temperatury

      Moc

      • 220 – 240 V~ / 380-415V3N~, 50–60 Hz 5400 W
      • Stałe przyłącze wody

      Bojler

      • 16 l

      Operacje

      • Tacka ociekowa z regulacją wysokości

      Design

      • Ergonomiczny portafiltr

        Portafiltr z mosiądzu pokrytego chromem, wyposażony w ergonomiczny uchwyt zaprojektowany tak, aby zrównoważyć ciężar, mieści filtry do kawy o pojemności do 21 g, zapewnia stabilność podczas ubijania i ułatwia ruchy nadgarstka baristy. Uchwyty portafiltrów mogą być personalizowane.

      • Światła ledowe

        Białe diody LED umieszczone pod głowicami grup zapewniają dokonałe oświetlenie obszaru roboczego.

      Green

      • ABM

        ABM to specjalne oprogramowanie opracowane w celu poprawy wydajności maszyny w warunkach intensywnej eksploatacji. Podczas jednoczesnego parzenia espresso, nalewania wody i spieniania mleka, ABM włącza element grzewczy, aby zapobiec spadkom ciśnienia poniżej ustawionej wartości, a tym samym zapewnić stały poziom ogrzewania.
        Regulacja ciśnienia bojlera jest zoptymalizowana w momencie intensywnego i jednoczesnego użytkowania wielu głowic grupowych. W takich przypadkach, aby zapobiec spadkowi ciśnienia poniżej minimalnej wartości 0,5 bara, ABM może wstrzymać dozowanie wody, dopóki ciśnienie w bojlerze nie powróci do odpowiedniego poziomu.
        ABM pozwala również na kontrolę zużycia energii przez maszynę, zmniejszając go do ⅔ normalnej wartości, gdy dostępność zasilania jest niska.W przypadku ekspresów do kawy wyposażonych w system iSteam, ABM poprawiła również wydajność dostarczania pary, zwiększając moc grzałki w bojlerze, co pozwala wytwarzać więcej ciepła i zmniejszać spadki ciśnienia podczas spieniania mleka.
        Opatentowana technologia Rancilio

      • Automatyczne włączanie i wyłączanie

        Możliwe jest ustawienie automatycznego włączania i wyłączania urządzenia (Classe 11, Classe 20) lub ustawianie czasu automatycznego włączania na każdy dzień tygodnia (Classe 9, Classe 7).

      Czyszczenie i konserwacja

      • Zaawansowana diagnostyka

        Dzięki systemowi zaawansowanej diagnostyki, czasy interwencji technicznych są skrócone do minimum. Menu „Techniczne” zawiera funkcję „Serwis”, która pozwala użytkownikom przetestować wszystkie systemy maszyny, za jednym dotknięciem interfejsu, aby sprawdzić, czy wszystkie komponenty są w dobrym stanie, oraz zlokalizować usterki lub problemy techniczne bez konieczności sprawdzania elementów wewnętrznych.

      • Easy clean

        Easy Clean zarządza procesem czyszczenia głowic grup, dzięki czemu operację można wykonać automatycznie. Barista musi tylko rozpocząć cykl, a maszyna automatycznie wykona operację czyszczenia i płukania.
        W przypadku wszystkich modeli (z wyjątkiem Classe 5), Easy Clean umożliwia również zaplanowanie codziennego alarmu (3 alarmy dla Classe 11 i Classe 20), aby ostrzec użytkownika o potrzebie czyszczenia, ustawić opcjonalny blok na maszynie w przypadku cyklu czyszczenia i przeglądać historię wszystkich wykonanych cykli.

      • Snap&Share

        Snap&Share to aplikacja do odczytu kodów QR, która umożliwia użytkownikom udostępnienie ustawień technicznych ekspresu do kawy, śledzenie czynności konserwacyjnych, monitorowanie zużycia i rejestrowanie nowych produktów w celu aktywacji gwarancji.

      Opcje dodatkowe

      • Connect

        Connect to potężne rozwiązanie Iot opracowane przez Rancilio Group, które umożliwia gromadzenie i łatwą analizę wszystkich istotnych danych generowanych przez pojedynczy ekspres do kawy lub całą flotę. Za pomocą konfigurowalnego pulpitu nawigacyjnego z widżetami, tabletami i wykresami Connect zapewnia gotowy do użycia cyfrowy zestaw narzędzi do monitorowania kluczowych parametrów wydajności w czasie rzeczywistym i wzmocnienia całej branży kawowej.

      • Wood Kit

        Wooden Handle Portafilter + Wooden Steam Lever Handle.

      Ekspres do kawy Invicta - mobile

      PROFESJONALNE EKSPRESY DO KAWY

      Ekspres do kawy Rancilio Invicta

      Cechy produktu

      Steady Brew

      Utrzymując stabilną temperaturę wody podczas ekstrakcji, Steady Brew gwarantuje doskonałą stabilność termiczną, niezawodność i maksymalną powtarzalność, zarówno w okresach wzmożonego ruchu, jak i w warunkach niskiego zużycia.

      Rancilio Specialty Invicta gastronomiczny ekspres do kawy

      Preinfuzja i postinfuzja

      Barista może zmieniać ciśnienie wody zarówno w początkowej fazie (preinfuzja), jak i w końcowej fazie (post-infuzja) procesu ekstrakcji, wybierając pomiędzy ciśnieniem sieciowym a ciśnieniem pompy, a także regulować czas trwania wszystkich etapów (preinfuzja, ekstrakcja, postinfuzja).

      Rancilio Specialty Invicta gastronomiczny ekspres do kawy

      T-Switch

      Dzięki 4-pozycyjnemu przełącznikowi T-Switch można ustawić inną temperaturę ekstrakcji dla każdej grupy, także dla ekspresów jednobojlerowych.Przy ustawieniu bojlera na 1,0 bar, dostępne temperatury to ok. 90°C, 93°C, 96°C lub 99°C. Dzięki temu rozwiązaniu można dostosować temperaturę w poszczególnych grupach do rodzaju zaparzanej kawy. Regulacja T-Switch może być przeprowadzona tylko przez wyspecjalizowanych techników podczas instalacji urządzenia.

      Rancilio Specialty Invicta gastronomiczny ekspres do kawy

      Dwupozycyjne pokrętło pary

      Rancilio Invicta została wyposażona w innowacyjne 2-pozycyjne pokrętło. Przekręcenie pokrętła o 25° w lewo utrzymuje kran w pozycji otwartej, natomiast obrócenie w prawo otwiera i zamyka kurekautomatycznie (funkcja „Purge”).

      Rancilio Specialty Invicta gastronomiczny ekspres do kawy

      Ekran dotykowy 4,3″

      Szybki i łatwy dostęp do wszystkich ustawień ekspresu Rancilio Invicta. Istnieją 2 rodzaje interfejsu – „easy” tylko z głównymi ustawieniami i „tech” dla bardziej doświadczonych baristów – oraz 3 różne menu dedykowane baristom, menedżerom i technikom.

      Rancilio Specialty Invicta gastronomiczny ekspres do kawy

      Inteligentne płukanie

      Automatyczne płukanie (Smart Flush) może być uruchamiane po ustawionym czasie od ostatniej operacji dozowania. Funkcja ta utrzymuje grupę w odpowiedniej temperaturze i poprawia stabilność termiczną.

      Rancilio Specialty Invicta gastronomiczny ekspres do kawy

      Podgrzewacz do filiżanek (opcjonalnie)

      Podgrzewacz do filiżanek z 5 różnymi poziomami temperatury, regulowanymi z poziomu ekranu dotykowego dostępny jako opcja z modelem Rancilio Invicta.

      Rancilio Specialty Invicta gastronomiczny ekspres do kawy

      Standardowe kolory

      Ekspres Rancilio Invicta dostępny jest w 3 standardowych kolorach: stali nierdzewnej, czarnym i białym.

      Rancilio Specialty Invicta gastronomiczny ekspres do kawy

      Szukasz więcej informacji?

      Nie wahaj się z nami skontaktować

      SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI
      Do góry